Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korona virüs salgınının son durumuyla ilgili korkutan bir açıklama yaptı. Bakan Koca, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi’nin açılışında yaptığı açıklamada “Son günlerde göstergelerimiz tedirginliğimizi artırmaktadır. Vatandaşlarımızdan beklentimiz normalleşme döneminde tedbirlere daha bir hassasiyetle uymalarıdır” ifadelerini kullandı.

Bakan Koca’nın yaptığı açıklamalardan satır başları şöyle:

“İstanbul'un yenilenen hastanelerinden birisinin daha vatandaşımızın hizmetine açılışına hoşgeldiniz. Sağlığa verdiğiniz önem ve sürekli olarak artan desteğinizle bugün altyapısıyla iftihar ettiğimiz bir sağlık sistemine sahip olan bir ülkeyiz. Başta gelişmiş ülkeler olmak üzer etüm dünyanın zor bir sınav verdiği salgın döneminde bunu her zamankinden daha iyi fark ediyoruz. Bu gururu yaşamamıza vesile oldunuz. Liderliğinizde herkesin sağlık hakkının korunduğu ihtiyaç halindeki tek bir vatandaşımızın bile vaktinde ve kaliteli sağlık hizmetine erişiminde sorun yaşanmayan bir Türkiye hedefine adım adım ilerliyoruz. Sağlıkta ülkemizin çağ atladığı bir dönemi birlikte inşa ettik.

Halen tüm insanlığın mücadele ettiği Covid-19 salgını dünyaya çok şey öğretti. Sağlık yatırımlarının özellikle bu dönemde ne kadar önemli olduğunu görmüş olduk. Güçlü bir sağlık sistemi ve gelişmiş bir altyapı, yetkin bir sağlık ordusu böyle zamanlarda toplumun ihtiyaç duyduğu en önemli ihtiyacı olmaktadır. İstanbul birer birer açılışını yaptığımız hastanelerle, kamu hastaneleri açısından yeni bir döneme girecektir.

Tehlike henüz geçmiş değil. Son vakaya kadar ülkemizde vatandaşlarımızla bu riskin altında. Son günlerde göstergelerimiz tedirginliğimizi artırmaktadır. Vatandaşlarımızdan beklentimiz normalleşme döneminde tedbirlere daha bir hassasiyetle uymalarıdır. Tehdidin karşısında tedbiri koyalım. Kısa temizlik, maske, mesafe diye özetlediğimiz tedbirlere ısrarla ve sebatla uyalım.

Bu konudaki en büyük tesellimiz, bu kurumda sağlık personelimizden can kaybı olmamasıdır. Bu vesileyle başta hocalarımız olmak üzere, görevi başında hayatını kaybetmiş sağlık personelimizi minnetle yad ediyorum.”