İçişleri Bakanı Soylu, İstanbul İl Afet Risk Azaltma Planı Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, İstanbul'da beklenen depreme hazırlık çalışmalarının hızla sürdüğünü belirtti. Soylu, İstanbul depremi ile ilgili tahlil ve verilere değindi, "Çok uzakta olmadığı görülüyor" dedi. Soylu, deprem hazırlıkları konusunda Başkan Erdoğan'ın net talimatı olduğunu bildirdi, "Milletime en ufak bir eksikliği hissettirmeyin" dediğini aktardı.

Soylu, deprem için geliştirilen uygulamaya da değindi, deprem toplanma alanına vatandaşları götürebileceğini, iletişim kurmalarını sağlayacağını, enkaz altında kalanların konumunu bile bildireceğini söyledi.

Soylu'nun açıklamaları şöyle:

Afet riskini tanımlamak, zayıf ve güçlü yönlerimizi bilimsel analizlerle ortaya koymaktır. 2020 yılı depremler ve afetler açısından üzücü bir yıla sahne oldu. Aslında yeni bir şeyler yaşamadık, bir takım döngülerin tekrarı ile karşılaştık. 1900 ile 2000 arasında 70 yıkıcı deprem yaşandı.

İSTANBUL DEPREMİ SÖZLERİ
İstanbul'un kıymetini anlatmak, nüfusunu, Türkiye'in tamamına etkisini anlatmak tekrara düşmek olur. Yapılan tüm bilimsel tahlil ve eldeki veriler İstanbul'da yıkıcı bir depremin uzak olmadığını göstermektedir. Bugün burada da olabilir, az sonra da olabilir. 1 yıl sonra da olabilir.

"KAPASİTEMİZ ÇOK GELİŞTİ"
Depremin sıkıntısı ve acısını biliyoruz. Hırvatistan'da deprem oldu, ilk yardım ekiplerini gönderen ülke biz olduk. Dünyanın birçok ülkesine yardım götüren, el veren bir ülkeyiz. Milletimizin kardeşliğini oralara götüren bir ülkeyiz. Birçok Avrupa ülkesi Hırvatistan'a hesaplı, kitaplı yardım yaparken, biz kardeşçe yardım ettik. Kapasitemiz çok gelişti.