İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün akşam TRT Haber canlı yayınına katıldı. Gündemle ilgili Bakan Soylu, Aysun Torun'un moderatörlüğünde Yahya Bostan ve Melik Yiğitel'in sorularını yanıtladı. Türkiye'nin gündemindeki organize suç örgütü tartışmalarına ilişkin olarak Bakan Soylu, "Birinci ve ikinci videoyu izledim; hedef Türkiye" dedi.

Satır aralarında önemli mesajlar veren Bakan Süleyman Soylu, “14 önemli mafya, altlardaki adamları saymıyorum. Kendi ülkelerine ve kendi yerlerine deport ettik ve onları Türkiye'den temizledik. Operasyonun başından sonuna kadar biz işimizin takipçisiyiz. Yine FETÖ'nün kucağına düşmüş. Kolombiya'ya Arjantin'e kadar peşine gittik. Şuan hapishanede ve bizim emniyetimiz yakaladı. AK Parti'nin Türkiye'de başardığı ilk iş mafyayı temizlemekti” dedi.
 
Soylu, “Burada uluslararası bir operasyon var. Bu operasyon nasıl ve hangi ayaklar tarafından yönetildiğini ifade ettim. Devlet Süleyman Soylu ile kaim değildir. Bu devlet suçlu ile suçsuzu, devlete ihanet edenle bu devlete asi olanı en iyi bilen anlayışa sahiptir. Alır getirir ve adalete teslim eder. Bu kadar açıktır. He Süleyman Soylu gider, Ahmet gelir. Bu koltukta oturanlar millete yanlış yapmaz” diye konuştu.

Milyonların izlediği programda konuşan Soylu, “Dosyası hazırlanan milletvekillerinin nasıl hazırlanıyor. Ben talibim sonuna kadar. Biz namusumuzu bu işle kazanmadık. İftiraların yalanların, bu konuda bir takım operasyonların karşında kalabilirsiniz. Allah yakışan iftiradan korusun. Şimdi diyorlar ki  ‘bunlar yapıldı, şunlar şöyle edildi’ Hayatımda en nefret ettiğim mafya tipi örgütlerdir. Bunları silip temizlemek bizlerin namusudur. Bundan 2 yıl öne operasyonu harekete geçiren benim. Bursa'daki operasyonun bizati yöneticisi benim” dedi.

Twitter’de gündem olan Köfteci Yusuf olayla ilgili konuşan Bakan Soylu, “Orada Köfteci Yusuf'a çökmeye çalışıyorlar. Bana milletvekillerimizle birlikte geliyorlar. Ben de operasyonu başlatıyorum. Videolar belgeler her şey var. İstanbul'u da aylar sonra operasyona döndüren benim. 17-25'ten sonra işler değişti. O dönem işler olunca mülki amirin haberi olmayınca ne takım sorunlar ortaya çıkarılmış görüldü. 3,5 ay evvel İstanbul Emniyet müdürü, burada bir dosya var ne olacak’ dediğinde bende ‘Hemen açın, başlatı’" dedim. Babamızın oğlu, kim olursa olsun mafya tipi örgütlerden kim haksızlık yapmaya çalışırsa eyvallahımız yoktur” dedi.

Peker’e verilen koruma ile ilgili konuşan Bakan Soylu, “Benden 1 buçuk yıl önce verilmiş, ben göreve gelmeden önce. Ben de görevden aldım. Devlet dönem dönem koruma verir. Kobani'den yargılananlarda da koruma var. Bir provokasyon çıkmasın diye önlem alınır. * Devlet o gün bir karar vermiş. Onun da bir nedeni sebebi vardır. "Süleyman Soylu verdi, şöyle yaptı" Burada operasyonel bir durum olduğu çok açık ortada. Bu meseleler netameli meselelerdir. Biz her zaman evden helalleşerek çıkıyoruz. Nasıl bir polis bekçi, aynı anlayışla çıkıyorsa onun bakanı aynı anlayışla çıkmazsa bu milletin başına gelecek belalarda birliktelik yaşanmaz” diye konuştu.

Bakan Soylu, “Ben uzun zamandan beri organize şebeke liderinin hedefiyim. Benimle temas edebilmiş mi kimse? Hayır. Biz herkesin hedefindeyiz. Bana normal bir vatandaş sokulabilir. Temsil ettiğimiz millet, devlet. Mahcup oluruz. Elbette ki bunları gözeterek adımlarımız atmaya çalışacağız. Sayın Çiller zamanında İstanbul medyasında önemli bir etkinliğim söz konusuydu. Sayın Çiller eleştiriliyordu, kürsü bulmak gerekiyor. Netice itibariyle bir çok tanıştığımız oldu. Hadi beyi Günaydın Gazetesi'ndeki fotoğrafçılığından tanırdım” diye konuştu.

Peker’in iddialarıyla ilgili olarak Bakan Soylu, “Babamın adını ağzına alamaz. 30 yıldır tanıyormuş kabul etmiyorum. Hiç kabul etmem. Gözlerim faltaşı gibi olur. Ve nasıl bir adam olduğunu, yumruğunun nasıl kuvvetli olduğunu kimleri tokatladığını herkes iyi bilir. Yediğimiz helal lokmanın helalindendir. 1980 öncesi evin bodrumunda ‘bomba var mı’ diye dışarı çıkmazdık. Biz demokrasi mücadelesi yapa yapa geldik. Türkiye burası, adalet hukuk. Ne güzel hepsini anlatmak var. Videoların bu kadar takipçisi var. Buyurun hukuk devleti. ‘Yok kızıma şöyle yaptılar böyle yaptılar’ Açsın baksınlar. Karısının iç çamaşırına sığınan acizler, edepsiz” dedi.

Soylu, “ Tonlarca kadın polis var. Bir kurgu ile karşı karşıyayız. Bu kurguyu yapanlardan ilmek ilmek getirmezsek Allah ağzımızdan bir kuru ekmek sokmasın. Ben akıllı bir adamım. 1. ve 2. videoyu izledim. Hedefin neresi olduğunu gördüm. Hedefin Türk Devleti olduğunu... Türkiye'nin üzerine oluşturulmak istenen alçaklığın ne olduğunu gördük. Benim şuramda ödleklik yok. Bu iş Türkiye'de bitmeli. Türkiye'de yıllarca birisinin himayesinde yıllarca kollanmış büyütülmüşlere müsade etmeyeceğiz” dedi.

Soylu, “Dibi nereye giderse gitsin. Süleyman gider Ahmet gelir müsaade etmez. Savcıların elini kimse tutmuyor. Burada var. Yapsınlar. 11 ay dosyayı bir yerde bekletiyor ya. Niye yapmıyor?  İş adamıysa evet. İnsan suçlu olsa gelir canım. Biz şöyle insanların. İçişleri bakanı olarak benim görevim nerede biter? Bu zamanda Resmi Gazete'de çıkacak bir haberle biter yani. Benim işim bu kadar. Anamuhalefet partisinin adamları bu kadar endişelenmesin ya. Dava başlatıldı. Gideceğiz, göreceğiz. Ben çok davaların adamı oldum” dedi.

Bakan Soylu, “ Demokrat Parti'de böyle bir şeyin ismi anılacak var ya. adamı içeri sokmazlar. Orayı gazino zannettiler herhalde. Kimlerle gittiğim belli. Hala arkadaşlıklarıma devam ederim. Onlar beni gücendirecek iş yapmadılar. Adam gibi de yerinde dururlar. Nelerle karşı karşıya kaldığımızı biliriz. Buraya gelirken de mamalar yiyerek gelmedik yumruk yiyerek geldik” dedi.

Soylu, “Sayın Cumhurbaşkanımızla bu konuda görüşmedim. Bu konuyla Cumhurbaşkanımızı görüşmeyi hicap ederim. Bana diyorlar ki "ağzına alma" Niye anlatmayayım. Biz millete açık insanlarız. Demokrasinin ana şartı budur. Milletin verdiği vergilerle maaş alıyorsunuz. Sizinle alakalı bir şey dendiğinde bir şey söylemekle mükellefsiniz” diye konuştu.

Büyük ilgi gören program sonrasında ise sosyal medyada Bakan Soylu’nun açıklamalarıyla ilgili yorumlar liste başı oldu.