Halk54.com özel

İçişleri Bakanlığı, ülke genelinde vaka sayıları ciddi artmasıyla birlikte 81 il valiliğine genel gönderdi. Bakanlık tarafından gönderilen genelde 26-29 Kasım tarihlerinde 4 gün boyunca vatandaşların yoğun olduğu yerlerde ve toplu ulaşımda yoğunlaştırılmış denetimler yapılması istendi.

İçişleri Bakanlığı’nın 81 il valiliğine gönderdiği bu genelgeyle birlikte Sakarya’da gün boyu sıkı denetimler vardı. Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım tarafından bizzat an ve an takip edilen denetimler ekipler tarafından ilçe kaymakamlıklarına bildirildi. Elde edilen bu verilen kaymakamlıklarda toplandıktan sonra ise Sakarya Valiliği’ne anlık veri akışı olarak yansıdı.

Bugün akşam saatlerinde ise Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım canlı olarak ilgili kurum ve kuruluşların yetkilileriyle video konferans sistemiyle buluştu. İlçe kaymakamlarının da katıldığı bu online toplantı da gün boyu yapılan bütün çalışmalar ilçeler bazında masaya yatırıldı.

 Elde edilen verilerle birlikte bazı ilçelerde ek önlemler alınırken, İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda Sakarya’nın 16 ilçesinde 26-29 Kasım tarihleri arasında yoğun denetim, kontrol ve halkı bilinçlendirme çalışmaları sürecek.