İçişleri Bakanlığı Türkiye çapında faaliyetteki dernek sayısını açıkladı. İçişleri'nin sitesinde yayımladığı verilere göre, Türkiye genelinde toplam faal dernek sayısı 122 bin 155 oldu.

Bakanlığın paylaştığı verilere göre "mesleki ve dayanışma dernekleri" 38 bin 332 dernekle ilk sırada yer alırken, 27 bin 283 dernekle " spor ve sporla ilgili dernekler" ikinci sırada yer alıyor. 

"DİNİ DERNEKLER" 3. SIRADA
Türkiye genelinde en çok bulunan üçüncü dernek grubu ise "din hizmetlerinin gerçekleşmesine yönelik faaliyet gösteren dernekler" oldu. Türkiye genelinde toplam 18 bin 416 "din hizmetinin gerçekleşmesine yönelik faaliyet gösteren dernek" var.  

SAKARYA'DA EN ÇOK DİNİ DERNEK VAR
Sakarya genelinde ise Türkiye geneline göre durum biraz farklı. Türkiye'de 3'ncü sırada yer alan Dini Dernekler Sakarya'da ilk sırada yer alıyor. Sakarya genelinde toplam 2048 dernek bulunuyor ve bu derneklerin 648'ini dini dernekler oluşturuyor. 648 derneğin büyük bir bölümününü cami yaptırma ve yaşatma dernekleri oluştururken, 82 dernek ise Kur'an ve Din dersi veren eğitim yapan dernek olarak göze çarpıyor...

İÇİŞLERİ BAKANLIĞINA GÖRE "DİNİ DERNEKLERİN BİRİNCİ OLDUĞU İLLER:
Afyon, Bitlis, Çankırı, Denizli, Düzce, Erzincan, Erzurum, Karabük, Konya, Kütahya, Sakarya, Sivas, Van.

"DİNİ DERNEKLERİN İKİNCİ OLDUĞU İLLER:
Ardahan, Bartın, Bayburt, Bilecik, Bolu, Elazığ, Gümüşhane, Iğdır, Kars, Kırıkkale, Muş, Nevşehir, Niğde, Siirt, Sinop, Uşak, Yalova, Yozgat.