Genel Başkan Sezer, tebliğ ile kırsal alanlarda istihdamın geliştirilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, üretim ve kalitenin yükseltilmesi için arıcılık faaliyetlerinde kullanılan makine, alet, ekipman alımına yönelik usul ve esasların belirlendiğini bildirdi.

Tebliğ kapsamında Bakanlıkça belirlenecek illerde, Bal Üreticileri Birliğine üye, başvuru tarihi itibarıyla en az üç yıldır Arıcılık Kayıt Sistemi'ne (AKS) kayıtlı, 50 ve üzeri arılı kovan varlığına sahip ve arı ürünleri üretimi yapacak üreticilerin desteklemelerden yararlanabileceğini kaydeden sezer; "

 Bu üreticilerin arı ürünleri üretiminde kullanacağı makine, alet, ekipman ve seyyar arıcı barakası alımı desteklenecek. Tebliğ kapsamında arıcılık projelerine % 50 destek verilecek. Arıcılıkla ilgili ürünlerin üretiminde bal dışında  arı sütü, polen, propolis gibi arı ürünü üretmek isteyen üreticilerde desteklenecek." dedi. 

Bal Üreticileri Genel Başkanı Yalçın Sezer,, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tarımda dijitalleşme adına hazırlanan DİTAP projesinden de bahsetti. 

Dijital Tarım Pazarı (DİTAP) projesiyle; arz ve talep dengelenebileceğini ve hem ürün kıtlığının hem de fiyat dalgalanmalarının önünün alınacağını anlatan Sezer; "DİTAP sayesinde değer fiyattan tüm alıcılar ve üreticiler buluşturulacak" diye konuştu.