Hayvanseverler Özcan Özden ve Turhan Hurma, bir aracın kasasında baygın halde taşınırken cep telefonu kamerasıyla görüntülerini çektikleri hayvanların, Adapazarı Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Geçici Bakımevi personeli tarafından yakalanan sokak köpekleri olduğunu ve ormanlık arazide diri diri gömüldüklerini iddia etmişti.

Görüntülerle ilgili Adapazarı Belediyesi, Başkan Mutlu Işıksu'nun talimatıyla idari soruşturma başlatmış, Sakarya Valiliği de olay hakkında inceleme başlatmıştı. Olayın ardından ise 3 personelin görevinden uzaklaştırıldığı bildirilmişti.

Adapazarı'ndaki belediye barınağında besleme yapan Sevpati Derneği üyesi bir hayvansever, sosyal medya hesabından soruşturma sonucunda para cezasının yanında sorumlu hekime ve oradaki personele hayat boyu hayvanlara yaklaşmamaları, hayvanlarla ilgili hiçbir birimde çalışmama cezası verildiğini açıkladı.

Sosyal medyadan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Adapazarı belediye barınağında Sevpati tarafından belgelenen vahşet üzerine içişleri bakanımız Sayın Süleyman Soylu'nun görevlendirdiği mülkiye müfettişlerine elimizdeki diğer kanıtları sunup bildiklerimizi belgeler ile paylaşmıştık. Soruşturma sonucunda para cezasının yanında sorumlu hekime ve oradaki personele hayat boyu hayvanlara yaklaşmamaları, hayvanlarla ilgili hiçbir birimde çalışmama cezası verildi. Sorumlu veteriner hekim kültür müdürlüğüne, diğer barınak personeli de başka birimlere gönderildi. Sayın Bakanımız Süleyman Soylu'ya, vahşeti ortaya çıkaran Sevpati’ye bu süreçte bizi destekleyen yurtiçinde ve yurt dışındaki hayvansever dostlara, Kihayko başkanımız Metin Yıldırım’a, kihayko il temsilcilerine, Sakarya Doğcankor Derneği Başkanı Özlem Çengel'e çok teşekkür ederiz."