Geçtiğimiz aylarda ihalesi yapılan ve 36 dönümlük arazi üzerine Camili'ye inşa edilecek olan yeni adliye binası için çalışmalar sürüyor.

Geçtiğimiz günlerde Ankara'da Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ü ziyaret eden Sakarya Baro Başkanı İlknur Ebiz Yıldız, ziyarette öncelikli gündemlerinin yeni adliye binasının ihale süreci olduğunu ifade etti. Görüşme sonrası TV264'e konuşan Yıldız, 3 ay içerisinde temel atma töreninin yapılacağını söyledi.

Yıldız, "15 Ocak 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan projeler kapsamına alınmış bir adliye sürecimiz var. Adliyemizin 89 bin 421 metrekare yapım alanı olduğu bilinmekteydi. Ancak proje ile ilgili çok net bir bilgi alamamıştık. Temmuz ayı içerisinde Sakarya AK Parti Milletvekili Ali İhsan Yavuz beyefendi tarafından ihalenin yapılacağı bizi ziyareti aşamasında ifade edilmişti. Ama ihalenin yapılıp yapılmadığını da öğrenemediğimiz için Adalet Bakanlığı’na giderek görüşelim istedik. Sağ olsunlar bizi kabul ettiler ve sorularımızı yönelttik. Bu çerçevedeki toplantıda hem yönetim kurulumuz hem birlik delegemiz bulunmaktaydı. Bu toplantıda teknik işler daire başkanı ayrıntılı olarak bilgileri verdi. Bu bilgiler çerçevesinde Adalet Bakanımız 3 ay içerisinde temel atmanın gerçekleşeceğini belirtti." dedi.

BAKAN GÜL TÖRENE KATILACAK
Yeni adliye binasının temel atma törenine Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün katılacağını belirten Baro Başkanı İlknur Ebiz Yıldız, "Sayın bakanımız 3 ay içerisinde temel atmanın gerçekleşeceğini, gerçekleşecek olan törene kendilerinin de katılacağını ifade etti.  Bu bizim için son derece önemli bir gelişme." dedi.

DEPREM GÜVENLİĞİNE UYGUN BİR ADLİYE BİNASI OLACAK
17 Ağustos tarihinin bu şehirde çok büyük acıları barındırdığını belirten Yıldız, "Sakarya’nın geçmişten beri adliye ile ilgili çok ciddi bir problemimi var. Adalete erişim bakımından uzak olduğu düşünülen bir alanda adliyenin yapıldığını hep Sakarya Barosu uzun zamandan beri ifade etmekte. Ancak yatırım programına Camili yerleşkesi biçiminde alındığı için artık Camili’de yapılacak gibi görünüyor ve temel atmasının orada yapılacağı bize ifade edildi. Bizim bakanlığı ziyaret ettiğimiz gün 17 Ağustos gününe denk geldi. 17 Ağustos bu şehirde çok büyük acıların yaşandığı bir tarih aslında. Ve bu tarih bize bir şeyi anlatıyor. Daha dikkatli, daha tedbirli, daha bilimsel gereklere uygun olarak inşai faaliyetlerle y ürütmemiz gerektiğin hatırlatıyor. Biz sayın bakanımıza bu konudaki hassasiyetimizi, Sakarya Barosu olarak ve şehirde yaşayan avukatlar olarak ifade ettik. Bize cevaben son deprem yönetmeliğine uygun olacağı, gerekli teknik şartların yerine getirilmek suretiyle inşai faaliyetin tamamlanacağı bilgisi ifade edildi. Biz Sakarya Barosu olarak adliye ile ilgili süreci geçmişten beri, benden önceki başkanlarım ve benden önceki yönetim kurullarımız tarafından hep takip ettik. Bundan sonra da takipçisi olacağımızı Sakarya kamuoyuna duyurmak isteriz. İnşallah Sakarya’mız çok güzel, teknik imkanları bakımından da bilimsel gereklere uygun, deprem güvenliğine uygun bir adliyeye sahip olur." dedi.