NELER YAŞANDI!
3-4 Ekim’de başlayan genel kurul sürecinde mevcut başkan Abdurrahim Burak ile Sakarya Barosu avukatlarından Özgür Akın ve İlknur Ebiz Yıldız adaylıklarını açıkladı. Ancak Pandemi dolayısıyla 3 defa ertelenmek zorunda kalan Sakarya Barosu 54. Olağan Genel Kurulu sürecinde mevcut başkan Abdurrahim Burak, ertelemeden dolayı fazla görev yaptığı için, Özgür Akın ise seçilmesi halinde yönetiminin görev süresi kısalacağından ötürü adaylıktan çekildi.

YILDIRIM ADAY OLDU 
İki adayın çekildiği süreçte avukat İlknur Ebiz Yıldız adaylığına devam ederken, serbest avukat Selahattin Yıldırım adaylığını açıkladı. Serdivan Belediyesi'nde MHP Meclis üyesi olan Selahattin Yıldırım aday olmasıyla birlikte baro seçimleri öncesinde hareketlilik yaşandı. 

10 TEMMUZ
Bugün Sakarya Barosu’ndan yapılan açıklamada ise genel kurul 10 Temmuz Cumartesi günü saat 09.00’da Sakarya Barosu Yönetim Kurulu tarafından Demokrasi Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla start alacağı bildirildi. Saygı duruşu İstiklal Marşı’nın okunması sonrasında Adapazarı Atatürk Spor Salonu’nda Genel Kurul gündemi görüşmeleriyle 09.00 ile 17.00 saatleri arasında devam edecek.

11 TEMMUZ
Sakarya Barosu 54. Olağan Genel Kurulu 11 Temmuz Pazar günü yine aynı yerde ve saat baro başkanlığı, yönetim kurulu, denetleme kurulu, disiplin kurulu ve Türkiye Barolar Birliği delegelerinin seçimleri devam edecek. Çoğunluk sağlanamadığı takdirde ise genel kurul 17-18 Temmuz 2021 tarihlerinde yine aynı yer ve saatte yapılacak.

SELAHATTİN YILDIRIM KİMDİR?
20/01/1977 Yozgat Akdağmadeninde doğmuş, ilk ve ortaokulu Kırşehir ili Kaman ilçesinde, liseyi ise Konya Atatürk Sağlık Meslek Lisesinde tamamlamıştır. Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 2000 yılında mezun olup,  2001 -2012 yılları arasında Kurum Avukatlığı, Hazine Avukatlığı ve Sakarya Muhakemat Müdürlüğü görevlerini yapmıştır. 2012 yılından itibaren serbest avukat olarak çalışmaktadır. Halen Sakarya Barosu Disiplin Kurulu Üyesidir.  Evli üç çocuk babasıdır.