Sakarya Kuaförler Güzellik Salonları İşletmeciliği Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Ali Ak, İYİ Parti Sakarya İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sakarya İl Başkanı Ahmet Ziya Akar'ı ziyaret etti.

Başkan Ak ziyarette halen koronavirüs nedeniyle kapalı olan güzellik salonu merkezlerinin açılması için başkanlara taleplerini iletti.

Başkan Ak, "Bilindiği üzere 14 Nisan 2021 tarih ve 6638 sayılı kısmi kapanma tedbirleri kapsamında yayınlanmış genelge ile güzellik salonu ve merkezlerinin faaliyetlerine 17 Mayıs 2021 Pazartesi gününe kadar ara verilmiştir. Hem kuaför hem güzellik merkezi/salonu niteliğinde olan işyerleri sadece kuaförlük hizmeti verebileceği açıklanmıştır ki kuaför ve güzellik salonlarımızda yapılan çoğu işlem ortaktır." dedi.

Başkan Ak, "Mübarek Ramazan ayında günlük çalışarak kazanan ertesi gün yiyeceğini kazanması için çalışmak zorunda olan esnaflarımıza maddi bir destek vermeksizin kapatmayı doğru bulmuyorum. Kaldı ki güzellik merkezi adı altında faaliyet gösteren özel hastane ve polikliniklerin halen bu hizmetlerini sürdürüyor olmaları da sektörümüzde güzellik salonu esnaflarımız açısından haksız rekabet ortamı oluşturmuştur." dedi.

Başkan Ak, "Güzellik salonu esnaflarımız salonlarında Covid-19 salgını yok iken de hijyen kurallarına uygun olarak çalışmaktaydı. Hayat durmaksızın devam ederken bütün sektörlerdeki hareketlilik devam ederken Covid-19 yayılımını durdurmanın yolu güzellik salonu/merkezlerini kapatmak olmamalıydı. Eskiden olduğu gibi yine hijyen kurallarına riayet ederek güzellik salonu/merkezlerinin tekrar açılmasını, mağduriyetlerinin ve haksızlığın son bulmasını talep ediyorum" dedi.