Demokrasi ve Millik Birlik günü olarak andığımız 15 Temmuz gecesinin bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan Başkan Alemdar, “Devlet içinde yapılanmış şer odaklarının devletimize, demokrasimize yani halkımızın kendi iradesine yönelik bu kanlı girişimi, milletimizin tek yürek olarak sokaklara dökülmesi sayesinde başarısız olmuştur. Yakın tarihimizin en karanlık gecesi Türk milletinin cesareti ile aydınlanmıştır.” diye ifade etti.

Hafızalardan silinmeyecek

Halkımızın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde, ‘tek devlet, tek vatan, tek bayrak, tek millet’ kavramları etrafında birleştiğini dile getiren Başkan Alemdar, “Kurtuluş Savaşı’nda Anadolu’nun her yanına yayılan bağımsızlık ateşinin sönmediğini gösteren, genci yaşlısı, kadını erkeği tüm vatanseverlerin yazdığı bu destan kuşaklar boyu hafızalardan silinmeyecektir. Türk Milleti, ortak değerlerimizi ve ülkemizin bölünmez bütünlüğünü koruma noktasında ne kadar gözü kara olduğunu bir kez daha tüm dünyaya ilan etmiştir.” dedi.

Türkiye’nin demokrasi geleneğinin nice sınavlardan geçtiğini ifade eden Başkan Alemdar, “Tüm dünyanın takip ettiği 15 Temmuz gecesinde milletimiz canı pahasına devletinin arkasında durmuştur. Tüm şehitlerimizin mekanı cennet olsun, Gazilerimize sağlıklı uzun bir ömür diliyorum. Rabbim bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın.” ifadesini kullandı.