Başkan Ateş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

ADD SAKARYA ŞUBESİNE 30 AĞUSTOS YASAĞI!!!

Atatürkçü Düşünce Derneği Sakarya Şubesi olarak, 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızda çelenk sunumu yaparak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve tüm milli mücadele şehitlerimize saygı ve minnet duygularımızı ifade edecektik.

Valiliğe verdiğimiz dilekçede, pandemi durmunu göz önünde tutarak,temsilen en fazla 10 kişi olacağımızı, maske ve sosyal mesafe gibi sağlık kurallarına dikkat edeceğimizi yazmıştık.

Ancak ne yazık ki; Sakarya Valiliği, verdiği cevapta “pandemi” nedeniyle çelenk sunumunu uygun bulmadığını yazmıştır.

YAZIKLAR OLSUN!!!

Ayasofya’da binlerce kişiyle toplandınız, aynı gün insanların dini duygularını sömüren, çağdaş cumhuriyet düşmanı tarikatların onlarca kişiyle sokaklarda yürüyüş yapmasına göz yumdunuz, 15 Temmuz anma etkinliklerine yurdun her yanında izin verdiniz, üstelik Sakarya’da da 15 Temmuz için düzenlenen konserde onlarca insanın toplanmasına göz yumdunuz, daha dün Van-Ahlat’ta Malazgirt Zaferi’nin anma etkinliklerini yaptınız.

TÜM BUNLARI YAPARKEN PANDEMİ YOK MUYDU!!!

Ama 30 Ağustos Zafer Bayramı söz konusu olunca bizlere “Pandemi var” diyorsunuz. Bu yapılan; Şanlı ve gerçek tarihimize saygısızlıktır, hadsizliktir. Bu yapılan; çağdaş, laik Türkiye Cumhuriyeti’nin milli bayramlarına olan kasıttır.

ATATÜRK VE CUMHURİYET DEĞERLERİYLE OLAN HESAPLAŞMADIR!!!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ve 24 Temmuz Lozan Antlaşması’nın yıl dönümünde hep pandemiyi bahane ettiniz.

Yıllardan beri kulak ağrısı, gribal enfeksiyon gibi trajikomik bahanelere sığınan siyasi iktidar şimdi de pandemiyi bahane ediyor.

Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı 30 Ağustos genelgesinde ilan edilen Zafer Bayramı yasağını da şiddetle kınıyoruz.

Yeni bir tarih yazmaya çalışanlar unutmasınlar ki; Bu milletin zaten onur duyduğu, tüm dünyaya örnek olmuş bir Ulusal Kurtuluş Savaşı tarihi var ve unutmasınlar ki bizlerin ve tüm dünyanın sonsuz saygı ve sevgisini kazanmış olan birBüyük Önderimiz var.

Ebedi Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm milli mücadele kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyoruz.