Halk54.com Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Cumalı ile Haber Müdürü Nurettin Eryılmaz ile bir süre görüşen Başkan Aydıntepe, dolar kurundaki dalgalanmayla birlikte kağıt, akaryakıt, elektrik, ekipman giderlerinin yanı sıra asgari ücretteki artışla birlikte personel giderlerinin basın sektörüne büyük yük getirdiğine işaret etti. Pandemi nedeniyle zor yıllar geçiren sektörün ekonomide son gelişen olaylarla birlikte büyük bir dar boğaza girdiğine işaret eden Sakarya Gazeteciler Birliği Başkanı Zeki Aydıntepe, iktidardan sektörü rahatlatıcı hamleler beklediklerine işaret etti.

Dolar kurunun inmesine rağmen dolar yükselirken konan etiketlerin nedense inmediğini belirten Aydıntepe, “Basın sektörü ekonomideki sıkıntılarla birlikte bir dar boğaza girdi. Bu dar boğazı aşmak için yoğun mücadele veriyoruz. Bu noktada iktidardan basın kuruluşlarına olan desteğini arttırmasını bekliyoruz” dedi. Ziyaret sırasında Halk54.com ile ilgili de konuşan Başkan Aydıntepe, “Basına getirdiği hareketliliğin yanı sıra hızlı, objektif, güvenilir haberleriyle farkını hissettiren Halk54.com’u yakından takip ediyoruz” diye konuştu. 

Meslek büyüğü olan Başkan Aydıntepe’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirten Cumalı ise, “Duayen başkanımız Zeki Aydıntepe’nin ziyareti bizi hayli memnun etti. Ayrıca basın sektörünün içinde bulunduğu sıkıntılarla ilgili yapacağı ve alacağı kararlarla başkanımızın bu süreci en iyi şekilde yöneteceğinden eminiz” diye konuştu.