Kadınların, hayatın her anında yaşama yön veren, bizleri dünyaya getiren, yetiştiren, eğiten, sevgi dolu yürekleriyle bir an olsun yalnız bırakmayan en değerli varlıklar olduğuna dikkati çeken Başkan Gündoğdu şunları kaydetti:

"Ülkemize hizmetleriyle değer katan, eğitimden sağlığa, siyasal yaşamdan, iş dünyasına kadar her alanda kadınlarımızın söz sahibi olmaları, sorunlarını dile getirebilmeleri, çözüm önerileriyle rehber olmaları ve öncül rol üstlenmeleri büyük önem taşımaktadır. Peygamber Efendimizin, ‘Cennet annelerin ayakları altındadır’ sözünün muhatabı olan kadınlarımızın emekleri, sevgi dolu yürekleri, sınırsız fedakârlığı ve cesaretleri yarınlara duyduğumuz güvenin temelini oluşturmaktadır.

Çanakkale Savaşı ve Kurtuluş Savaşı’nda çok sayıda kahraman Türk kadını, birçok cephede savaşmış, bağımsızlık savaşının kazanılmasında önemli bir rol oynamıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal ve istikbal uğruna, vatan uğruna, bayrak uğruna, milletinin bekası uğruna şehadet şerbeti içen şehit analarımız ve şehit eşleri başta olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum."