Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, Ekim ayı meclis toplantısında, vergi ve SGK prim borçlarının tasfiyesi için alınan ‘belediyeye ait 142 taşınmazın iki kuruma devri’ ile ilgili yeni bir bilgilendirmede daha bulundu. 

Mecliste konuyla ilgili yaptığı geniş açıklamanın yanı sıra düzenlediği basın toplantısında da detaylı bilgi veren Başkan Sarı yapılan haberleri yeterli görmedi ve basına son bir açıklama daha gönderdi.

Belediye Başkanı Sarı’nın basına servis edilen son açıklaması şöyle:

142 TAŞINMAZIN DEVRİ İLE İLGİLİ OLARAK (1)

1-) Meclisimizce sözü edilen (142 adet) gayrimenkullerle ilgili alınmış herhangi bir SATIŞ kararı asla yoktur.

2-) Bu çalışma ile Hazineye devredilen gayrimenkulleri hali hazırda kullanmaya devam eden ilgili kurumlar kullanımlarına devam edeceklerdir.

3-) Yapılan çalışma ilçemizi ve belediyemizi borç yükünden kurtararak bugüne kadar yapılmış hizmetlerin daha fazlasını halkımıza sunabilme gayreti içindir.

4-)Yalan ve iftira ile algı oluşturup ilçemizi ve Kurumumuzu yıpratmaya çalışanlar (Kişi, Kurum veya Haber Sitesi her ne ad altında olursa olsun) hakkında (Suç Duyurusu, Tazminat vs.) yasal yollara başvurulacaktır.

142 TAŞINMAZIN DEVRİ İLE İLGİLİ OLARAK (2)

5-) Bu işlem, hali hazırda siyasi parti ayrımı olmaksızın ülkemizdeki yüzlerce belediyemizce yapılmış ve yapılma gayreti içerisinde olunan ayrıca nadir gelen fırsat uygulamalardandır.

6-) Hali hazırda sağlık ocağı, okul yeri, camii, mezarlık vs. alanı olup bunun hazineye devri ile belediyemiz borcunun silinmesi kim veya kimleri rahatsız etmiş olabilir.

7-) Bu uygulamanın olmaması için alkış tutan, aleyhe propaganda yapanlar asla ilçemizi sevmeyen ve Belediyemizin güçlenip halkımıza daha fazla hizmet etmesini istemeyenlerdir.

8- ) Sözü edilen gayrimenkullerde şahsi olarak hesapları olanlar belediye üzerine iken kolayca bu hesaplarını gerçekleştirebilip, hazineye geçince gerçekleştiremeyeceklerinden korktukları için, olayı köpürtme gayreti içerisindedirler.

9-) Halkımıza daha kaliteli hizmetleri sunmamızı engellemeye çalışan art niyetli düşünceler şunu iyi bilsinler ki yaptıkları bu saçma sapan algı operasyonları, sadece İlçemizin modernleşmesine ve gelişmesine engel olmaktadır.