Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, İYİ Parti Adapazarı İlçe Başkanı Serdip Dokumacı'nın iddialarına sosyal medya hesabından yanıt verdi. 

Işıksu, paylaşımında "Sn. Başkan, Hemşehrilerimizin faydasına olan bir çalışmamızı "yanlış" anlamış olabilirsiniz. Sizleri doğru bilgilendirmek adına konuyu görsellerle aktarıyoruz. Teşekkürler." ifadelerine yer verdi.

Işıksu'nun bu paylaşımının ardından İYİ Parti Adapazarı İlçe Başkanı Serdip Dokumacı, ilgili açıklamayı sosyal medya hesabından alıntılayarak, "Biz 254 nolu parseldeyiz,orada da konuta dönüş ibaresi var" dedi.

Bu cevap üzerine Işıksu, ilgili parselin mevcudiyetini koruduğunu söyleyerek, "Yeşil alan, konut alanları ve imar yollarında düzenlemeye gidilerek" ifadesindeki yeşil alanda fotoğraf çektirip ağaç kesilecek, konut yapılacak iddiası doğru değil" diye konuştu.

Işıksu ayrıca, ağaçlık alan olarak kalacak bölgede fotoğraf çektirip bu ağaçların kesileceğini hatta imar değişikliği olacağını yanlış bölgeyi ziyaret ederek ortaya atan İYİ Parti'li Dokumacı'ya son olarak, "Gelin, misafirimiz olun, tekrar anlatalım" diyerek kendisine açık davette de bulundu.

Işıksu'nun 2.paylaşımı sonrasında Serdip Dokumacı bu kez de, "Yok onu anladık Sn.Mutlu ışıksu siz öyle diyorsunuz da,yazılı karar öyle demiyor. Önemli olan çamlığın korunması bizim için,sizin için de öyleyse sorun yok" diye konuştu.

Işıksu ise bu kez, "Konuyu anladığınıza sevindim. Adapazarı'mızın doğasına ve insanına her zaman saygı duyuyor ve şeffaf bir şekilde tüm çalışmalarımızı zaten paylaşıyoruz. Yazılı karar da anlattığımız gibi siz de çok iyi anladınız, lütfen bu güzel çalışmayı daha fazla siyasete malzeme etmeyin" dedi.

Yazılı kararı alnamadıklarını belirten Dokumacı, "Yok öyle,yine “yazılı kararda anlattığımız gibi,sizde çok iyi anladınız”falan. Biz sizin yazdığınızı anladık,yazılı kararı anlamadık,farklı yazıyor. Üstadın dediği gibi “hiç bir şey olmasa da,bir şey olmuştur” kıvamıyla konuyu kapatmak yok. Geleceğiz dinleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Işıksu ise son olarak şunları kaydetti: "Bu konudaki son diyeceğim şudur: Konuşmak değil, anlamak ve anlatmak meziyettir. Anlayamadığınız her konuyu bilenden dinlemek ve anlayabilmek de çok kıymetlidir. Gelin, dinleyin ve öğrenin. İsabet olur."