//Nurettin Eryılmaz//

Adapazarı Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısı, koronavirüs önlemleri eşliğinde, Adapazarı Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. 

AK Parti’li meclis üyesi Hasan Karagüzel ve İYİ Parti’li meclis üyesi Ahmet Bıçkıcı’nın İsrail-Filistin meselesine dair görüşlerinin ardından 7 maddelik meclis gündemine geçildi. Meclis Gündeminin 3 maddesi İmar Komisyonuna havale edilirken, 3 madde oy birliği, 1 madde ise oy çokluğu ile kabul edildi. 

Meclis Gündeminin 4. maddesine istinaden açıklamalarda bulunan AK Parti’li Meclis Üyesi Necdet Tömekçe, “Yeni kurulan bir partinin il başkanı Adapazarı Belediyemize yönelik rant iddialarıyla açıklamalarda bulundu. Belediyemiz bununla ilgili dün bir açıklama yaptı. Ben yine de ifade edeyim, Adapazarı ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi meclisleri ortak ve doğru kararı vermiştir ve kararlar komisyonlar ve meclislerce oy birliği ile alınmıştır. Sadece Bizim meclisimizde bir meclis üyesi çekimser kalmıştır. Gelen talep makul olduğu için, Adapazarı Belediyesi hiçbir kamusal zarara uğratılmadan konu çözüme kavuşturulmuştur.  Bizler hem Belediyemizin menfaatlerini düşünerek hem de vatandaşlarımız arasında yaşanan sosyal problemleri çözüme kavuşturmak için mücadele ediyoruz.” diye konuştu. 

İYİ PARTİ'DEN DESTEK
İYİ Parti’li Meclis Üyesi Türker Ergül ise, parti grubu olarak Tömekçe’nin açıklama yaptığı konuyu incelediklerini belirterek, “Biz gerekli incelemeleri yaptığımızda yapılan çalışmanın Adapazarı Belediyesi’nin menfaatleri ile çatışmadığını gözlemledik ve ilgili maddeye kabul oyu veriyoruz.” şeklinde konuştu. 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Başkan Mutlu Işıksu ise "Belediyemizin dediği gibi parkın metrekaresi büyüyor. Haluk bey 'yeşil alan artsın' diyor. Bizde arttırıyoruz. Ama tabiki sosyal sorunları da çözmek belediyenin bir başka pencereden görevi. Bazen gidiyoruz ailelerle görüşmeler yapıyoruz. Biz vatandaşlarımıza hizmet etmek için, kamuyu zarara uğratmadan, kamunun menfaatine her işte olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bu belediyenin kapısında biz olduğumuz sürece bu telaffuz ettikleri rant-mant giremez. İnsanlar herhalde biraz öne çıkmak istiyor. Bunun içinde bizler müsait insanlarız herhalde böyle üzerimize gelebilirler ama sorun değil..." şeklinde konuştu.