Başkan Keleş'in işte o açıklaması;

CHP Sakarya İl Başkanlığı olarak; Geyve ilçesinde yaşanan bir olayla ilgili açıklama yapmak gereği hasıl olmuştur. Genel olarak öncelikle polisin eylem ve hareketlerinin korumakla sorumlu olduğu sosyal hayatın, huzur ve sükunet ortamının bozulmasına yol açmaması gerektiği açıktır. Yine açıktır ki polisimiz içinden çıktığı halkın güvenliğinin en önemli ve vazgeçilmez unsurudur ve dahası yüklediği sorumluluğun ve şartların ağırlığı hepimizce malumdur. Her kurumda olabileceği gibi polis teşkilatımızda da istisna olmaktan öteye gitmeyecek yanlış kişiler, yanlış davranışlar olabilmektedir. Geyve’de yaşanan olayda bunlardan biridir.

Yaşanan olay üzücü olmakla birlikte sürecin yönetilmesi açısından ise umut vericidir. Polis teşkilatımızın; yaşanan üzücü olay sonrasında hızla kontrölü ele alarak oto kontrol mekanizmalarını devreye sokması gelecek adına umut vericidir. Bu iç denetim süreci Sakarya adına polisimize duyulan güvenin güzel bir karşılığı olmuştur.

Bu vesile ile başta polislerimiz olmak üzere kamu çalışanlarımız beklediği 3600 ek gösterge sözünü AKP’ye birkez daha hatırlatırız. 2018 Haziran’ında 90 gün içinde 3600 ek göstergeyi çıkaracağız demenizin üzerinden 2 yıl geçti. Bir kerede de sözünüzü tutun.

Maç olur herkes görevlendirilir karşılığında da ücret alır polis almaz. Polis milyon dolarlık operasyonlara gider ama ay sonunu düşünür. 12-12 mesai sistemi ile yükünü katlayıp POLSAN’a zorunlu üyelik getirip maaşını kestiğiniz polisler sizden en azından 3600 ek göstergede sözünüzü tutmanızı bekliyor. En azından bir kere !