CHP İl Başkanlığının düzenlediği Çark Caddesi’nde planlanan fener alayı yürüyüşüne polis ekipleri tarafından izin verilmemişti. Çark Caddesi’nde barikat kuran polis ekipleri yürüyüşün izinsiz olduğunu ifade ederek vatandaşla karşı karşıya gelmek istemediklerini söyledi.

Keleş, Vali Kaldırım ile bir telefon görüşmesi sağlayarak koronavirüs tedbirleri kapsamında yürüyüş yapacaklarını ifade etti. Alınan iznin ardından vatandaşlar Çark Caddesi’nde başlyan yürüyüşü Demokrasi Meydanı’na gelerek sona erdi.

Başkan Keleş; Fener alayı yürüyüşüne katılım sağlayan ve ayrıca pandemi kurallarına uyan vatandaşlara ve teşekkür ederim. 30 Ağustos’un Türkiye Cumhuriyeti’nin varoluş günü, herhangi bir siyasi amacı yok. Amacımız bu etkinliğin yıllarca sürmesi ve her zaman etmesi. Daha önce iznimiz yoktu, Sayın vali ve emniyet güçleri ile görüşme sağladıktan sonra koronavirüs tedbirleri kapsamında izin aldık ve yürüdük." dedi.

Fener alayına katılan vatandaşlar Çark Caddesi'nden Demokrasi Meydanı’na gelerek burada okunan İstiklal Marşı’nın ardından dağıldı.