Başkan Kılıçaslan açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Dünyamızı ve ülkemizi etkisi altına alan covid-19 salgını nedeniyle 13 Mart tarihinden itibaren oynanması yasaklanan Türkiye Bölgesel ve Yerel Amatör Lig’lerde sorunların dayanılmaz hale geldiğine şahit oluyoruz. Türkiye genelinde 60 bin ile 70 bin arası amatör lisanslı futbolcu var. Bu gençler evlerine 6 aydır ekmek götüremiyor. Bununla birlikte müsabakalarda görev yapan saha görevlileri, tesis çalışanları, sağa komiserleri ve hakemler de zor durumda.

Futbol oynayarak para kazanıp evine ekmek götürmeye çalışan başta amatör futbolcu kardeşlerimiz olmak üzere tüm görevli arkadaşların yanında olduğumuzu beyan ediyoruz. Bu vesile ile TASKK Genel Başkanı Sayın Ali Düşmez’e bir kez daha sesleniyoruz. Amatör liglerden kazandığınızın hakkını verin ve sorumluluk alıp üzerinize düşen görevi yapın. Bugün Türkiye’de bütün spor branşları aktif ve işliyorken amatör liglerin yasaklanmasına mantıklı bir açıklama bekliyoruz ve sizi görevinizi yapmaya davet ediyoruz.

Halı sahalar, avmler,  kafeler,  spor salonları açmadığınız yer kalmadı. Bir futbol sahası ebadındaki bir kafede yüzlerce kişi risk oluşturmazken, aynı ebattaki futbol sahasında 25 kişi size göre risk mi teşkil ediyor? Siz buna inanıyor musunuz?  Virüs lisans ayırmadığına göre amatör liglerin oynanmasında bir sakınca olmayacağını düşünüyoruz. Size önerimiz bu yıl amatör kulüplerden lige katılım bedeli olan 1000 TL ve futbolcu transfer ücreti olan 800 TL’yi almayın. Spor ve Sağlık Bakanlığı ile görüşün ve her kulübün sahaya çıkaracağı ilk 11 futbolcusunun test masraflarını siz üstlenin. Yedek futbolcuların masraflarını da kulüpler size ödeme yapmayacakları için kendi bütçelerini kullanarak testlerini yaptırsın. Sizler çözüm üretmek için varsınız sorun çıkarmak için değil.  Amatör spor yaparak geçinmeye çalışan insanların ekmeğiyle oynamayın."