Ulaşım-İş Sendikası Genel Başkanı Cihad Koray, TÜVESAŞ'ta üç ay işe gitmediği için iş akdinin feshi yapıldığı yönünde çıkarılan söylentilere yazılı açıklamayla cevap verdi. "Aslı yoktur" diyen Koray, "Aynı sendikanın bugün yönetiminde bulunan zevatlar hakkımda olumsuz algı oluşturma görevini cansiperane yerine getirmek için çaba sarf etmekteler." dedi.

Ulaşım-İş Sendikası Genel Başkanı Cihad Koray, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Genel Müdür İlhan KOCAARSLAN beyin kurumdan ayrılması fırsat bilinmiş 09.07.2020 Perşembe günü saat 17.52 de bir haysiyet düşmanına verdirilen şikayet dilekçesini, Genel Müdüre vekalet eden Genel Müdür Yardımcısı tarafından 11 dakika sonra, yazılanların doğruluğunun araştırmasını yapmadan derkenar emri dahi olmaksızın Teftiş Kurulu Başkanlığına havale etmiştir. 10 Ekim 2020 tarihinde tarafıma tebliği edilen soru kağıdında Soruşturma yapılmasına yönelik Genel Müdürlük emrinin olmaması üzerine tahkikatı yapan Cem CİCÜ'yü telefon ile arayıp Makamın görevlendirme emrinin olmadığını, şahsıma verilmesini talep etmiştim. Bu isteğimizi yazıyla talep etmemizi söylemesi üzerine Teftiş Kuruluna gönderdiğimiz yazıyla Genel Müdürlüğün görevlendirme emrini şahsıma verilmesini talep etmiştim. Bu talebimiz yerine getirilmemiştir. Teftiş Kurulu Başkanının kendisine soruşturma görevi verilmediği halde ertesi gün saat 9.30 da jet hızıyla soruşturma sürecini başlattığı anlaşılmaktadır.

Teftiş Kurulunun yetkisiz biçimde başlattığı soruşturma süreci iş akdimin feshi ile sonuçlanmıştır. Şekil ve usul yönünden uygun olmayan şartlarla başlatılan bu soruşturmanın çok önceden tasarlandığı açıktır, bunun için uygun zaman ve fırsat beklenmiştir. Tıpkı FETÖ kumpaslarındaki benzer yöntemler ile soruşturma yapılmış yeni Genel Müdürün şahsımı tanımaması fırsat bilinmiş İlhan KOCAARSLAN kurumdan ayrılması ile oluşan otorite boşluğundan faydalanılmıştır. Yaklaşık 480 sayfalık bir dosya hazırlanarak asılsız suçlamalar ile yeni Genel Müdürün nazarında beni müptezel bir şahsiyet olarak gösterebilmek için özel çaba sarf edilmiştir. Bu süreçte Genel Müdür Beyden randevu taleplerim karşılık bulmaması bu çabalarında başarılı olduklarını göstermiştir.

Kurumda ilk, tahminime göre de ülkemizde en kısa sürede üstelik yetki verilmeden hakkında soruşturma açılan tek kamu çalışanı unvanına sahip oldum. Bu aceleciliğin bir sebebi ise TÜRASAŞ'ın tüzel kimliği ticaret sicil gazetesinde yayımlandığında üst düzey unvanlarda bulunanların yetkilerinin bitecek olmasıydı. 3 Ay işe gelmediğim için iş akdimin feshi yapıldığı yönünde çıkarılan söylentilerin aslı yoktur. Bu kumpasa haklılık karinesi oluşturmakla görevlendirilmiş ahlaksız, şerefsiz haysiyet cellatları tarafından çıkarılmış beni kusurlu gösterme maksatlı söylemlerdir. 2016 Yılında kurumda örgütlü sendikalardan birinin Şube Başkanına iş akdimin feshi için yazı yazdırılmıştı. Yine aynı sendikanın bugün yönetiminde bulunan zevatlar hakkımda olumsuz algı oluşturma görevini cansiperane yerine getirmek için çaba sarf etmekteler.

İş akdimin feshine yukarda ifade ettiğim gibi 3 ay işe gelmeme değil, 22 gün mazeretsiz olarak izinsiz işe gelmediğim günler gerekçe gösterilmiştir. Oysa soruşturma açıldığında 60 güne yakın kullanabilecek iznim bulunmakta, ayrıca bahse konu olan 22 günün 13-14 gün için izin belgesi düzenlenmiştir. 6 günü içinde sendikal faaliyetlerde bulunduğumuza dair yönetim kurulu kararları mazeret olarak gösterilmiş ama dikkate alınmamıştır.

Ama bu çabaları 5 yıl öncesi olduğu gibi yine arzu ettikleri şekilde sonuçlanmayacaktır. Yargı sürecinin başlamasıyla en yakın sürede adalet tecelli edecektir bundan en ufak kaygım yoktur. 36 yıllık hizmeti olan bugüne kadar bir kez dahi disiplin cezası almamış, her yıl sonunda "A" düzeyinde sicil notu verilmiş ayrıca bir sendikanın Genel Başkanı’na uyduruk gerekçeler ile Fetöcülere, bölücülere, hırsızlık ve yolsuzluk yapanların pek çoğuna dahi verilmeyen bir cezayı uygun görerek sadece şahsımın değil ailemin de onur ve haysiyeti hedef alınmıştır. Bu süreçte yaşadıkları üzüntü karşılıksız kalmayacaktır. İdari ve hukuki haklarımı sonuna kadar kullanarak hak ettikleri cezayı almaları için mücadele edeceğiz.

22 gün mazeretsiz olarak izinsiz işe gelmemek fiili üzerinden iş akdimin feshine gidilmesi arkadaki ormanı gizlemek için öndeki ağaçtır. Bu kumpasın kurulmasının birden fazla sebepleri vardır. TCDD’nin Bağlı Ortaklıklarının TÜRASAŞ çatısı altında bir araya getirilmesine karşı duruşumuz ve bunda ısrarımızı sürdürmemiz, bu birleştirmenin TCDD’nin yeniden yapılanması yönünde ilk adım olduğunu 2013 yılındaki bölünmelerin devam edeceğinin habercisi olduğunu ısrarla anlatmamızın verdiği rahatsızlık, personel hareketlerinde kendilerinin haksız uygulamaları önünde beni engel görmeleri, Ulaşım-İş Sendikası üyelerine “Genel Başkanınıza neler yaptığımızı görüyorsunuz ona göre hareket edin” mesajı vererek bir nevi mobing uygulayarak sendikamızdan istifa etmelerini sağlamak, sendikal rekabet, kurum dışı siyasi etkenler ve kişisel husumetler belli başlı nedenlerdir.

Yargı sürecinin başlatılmasının hemen ardından bu soruşturma süreci ve kurumda bazı isimlerin kurum dışı güç odaklarından aldıkları destek ve cesaret ile kişilerin haysiyetleri ile nasıl oynadıkları hakkında geniş kapsamlı biçimde tarafımdan bilgilendirme yapılacaktır.