Gerçekleşen ziyarette Başkan Sönmez, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever'e geçirdiği Covid-19 rahatsızlığından dolayı geçmiş olsun dileklerini iletirken şu ifadelere yer verdi;

"Sağlık çalışanlarımız bu zorlu süreçte canları pahasına bir canı daha kurtarmak için mücadele ediyorlar. Covid-19'a  yakalanan tüm sağlık çalışanlarımıza acil şifalar diliyoruz. Hayatını kaybeden sağlık neferlerimizin mekanı cennet olsun. Rabbim ailelerine sabırlar ihsan eylesin.Sağlık çalışanları olarak Covid-19 salgını ile mücadelemiz her şeyin önündedir.İlk önceliğimiz çözüme katkıdır. Değerli Başkanım herkes evinde otururken esnek mesai çalışırken sağlık çalışanlarımıza izin yok,istifa yok,emeklilik yasak,ve sınırsız mesai ile görev yapıyolar.Bunun karşığında da şiddete maruz kalıyorlar.

Genel Başkanımız Semih Durmuş Bakanlarımız ile yaptığı görüşmelerde vazife malüllüğü ve kreş konularının çözümünü talep etti. Sağlık Çalışanlarımız adil bir döner sermaye dağılımını hayata geçmesini bekliyorlar. Çalışanların moral ve motivasyonunu arttıracak düzenlemenin yapılarak mağduriyetlerin giderildiği ve adil bir sisteme acilen geçilmelidir. Değerli Başkanım bizlerin dertleri ile dertlendiğiniz için tüm sağlık çalışanları adına teşekkür ediyoruz."

Başkan Yunus Tever, Sağlık Sen Sakarya Şube Başkanı Abdullah Sönmez'e ziyareti içim teşekkür ederek tüm sağlok çalışanları için şunları söyledi;

"Tüm dünyayı etkisi altına alan Covit 19 la mücadelede tüm sağlık çalışanlarımız Rabbim güç kuvvet versin .Geçmiş olsun dileğiniz için teşekkür ediyorum. Covit testim pozitif çıktığı andan itibaren filasyon ekibinin ve sağlık çalışanlarımızın ne kadar özveri ile görev yaptıklarına bir kez daha şahit oldum.Allah hepsinden razı olsun.Bu zorlu süreci hep birlikte atlatacağız .Biz çok büyük ve güçlü bir ülkeyiz.Cumhurbaşkanımızın önderliğinde sağlık alanında tüm dünyaya örnek olduk. Şehir hastanelerini eleştirenler bu süreçte yapılan yatırımların ne kadar isabetli olduğunu gördü.

İlimizde yapımına başlanacak 1000 yataklı şehir hastanemizde inşallah yakın zamanda bitirilip hizmete girecek. Covit nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımız vazife malülü olarak tüm haklardan yararlanacaklar. Sağlık çalışanlarımıza destek adına kamuya ait okul öncesi kurumlar hizmet vermeye devam edecektir. Bu gün itibarıyla ilimize ataması yapılan 358 sağlık çalışanımız göreve başlayacaklar hayırlı olsun. Sağlık çalışanlarımıza yönelik yapılan şiddeti bize yapılmış olarak görüyorum ve takipçisi oluyorum. En ağır şekilde cezalanmaları gerektiğini ifade ediyorum.

Ziyaretiniz için teşekkür ediyorum. Sivil toplumumuz ve tüm halkımız ile birlikte inşallah uyarıları da dikkate alarak normalleşme adımlarını hep birlikte atacağız.

Son söz olarak Lütfen Maske-Mesafe-Temizlik kuralına riayet edelim…"