İş Sağlığı ve Güveliği Çalışanları Sendikası Sakarya Temsilcisi Tuba Turgut, Fişek Fabrikası’ndaki patlama sonrasında tutuklanan iş güvenliği uzmanı Aslı B.’nin serbest kalmasıyla ilgili açıklama yaptı.

6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanununu hatırlatan Sendika Temsilcisi Turgut, “İşi durdurma yetkisi olmayan, işveren vekili sayılmayan, kısım amiri ya da şef de olmayan sadece kısmi zamanlı olarak fabrikaya hizmet veren bir iş güvenliği uzmanı direkt sorumlu olamaz. İş güvenliği uzmanı işini düzgün yapmamış olsa dahi bundan dolayı yasalarımıza göre ancak işverene karşı sorumludur. Bir iş kazası olduğu zamanda sorumlulukları artmaz. Dolayısıyla bugün verilen ara kararla birlikte Hendek’te yaşanan patlama sonrasında tutuklanan ve bu güne kadar tutuklu bulunan İş Güvenliği Uzmanı Aslı B.’nin ara kararla birlikte serbest kalması önemliydi. İş Güvenliği Uzmanı meslektaşımıza geçmiş olsun diyoruz” dedi.

NE OLMUŞTU!
Hendek ilçesinde 7 kişinin hayatını kaybettiği, 127 kişinin yaralandığı Büyük Coşkunlar Havai Fişek Patlamasıyla ilgili açılan davada mahkeme bugün ara kararını verdi. Heyet, iş sağlığı güvenlik uzamın olan Aslı B.’nin tahliyesine diğer tutuklu sanıkların ise tutukluluk hallerinin devamına karar vermişti.