Serdivan Belediyesi Kongre Merkezi’nde cumartesi günü geniş katılımla gerçekleşen kongreye Sakaryalı olan Türk İş Genel Teşkilatlanma Sekreteri ve Koop İş Genel Başkanı Eyüp Alemdar’ın yanı sıra SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, İş Kur İl Müdürü Tekin Kaya, Güvenlik İş Sendikası Genel Başkanı Ömer Çağırıcı, Selüloz İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Hasan Çetinkaya, Yol-İş Sendikası önceki Genel Başkanı Nuhi Çelebi, Türk-İş Sakarya İl Temsilcisi Cemal Yaman, Türk-İş önceki Genel Mali Sekreteri Enver Toçoğlu ile sendikaların Sakarya ve diğer illerden gelen sendika başkanları ve delegeler katıldı.

Koop İş Şube Başkanı Şevket Ulusinan, son yıllarda yaptıkları örgütlenmelerle hızla büyüdüklerini belirterek Sakarya Şubesi’nin üye sayısının 7 bini aştığını belirterek, “Üyelerimiz her işyerinde yaptığımız toplu sözleşmelerden son derece memnunlar. Başta genel başkanım olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Biz, Sakarya ve çevresinde çalışan emekçiler olarak,

her zaman ve her yerde, Türk-İş’li olmaya devam edeceğiz. Bu vesile destek veren tüm üye ve delege arkadaşlarımıza siz değerli katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

 Genel Başkan Eyüp Alemdar ise korona nedeniyle yaşadığı uzun süreli tedavi sonrasında yeniden hayata dönmesinin anlamının büyük olduğunu belirtirken, Kocaali’nin Koğukpelit Köyü’nde 54 yıl önce 11 çocuklu ailenin en küçük çocuğu olarak hayata atıldığını ve bugün hiç tahmin etmediği noktaya geldiğini içtenlikle anlattı. Alemdar, hastalığı boyunca kendisine sahip çıkılması ile dostlarının sevdiklerinin değerini gördüğünü vurgularken, “İyi ki Sakaryalı’yım. Arayıp soran dualarını eksik etmeyen herkesten Allah razı olsun. Yaşıyor ve sağlıklı olmaktan daha değerli bir şey yok” dedi.

 Yüzde yüz arttırdık

Başkan Alemdar, son 4 yılda üye sayılarını yüzde yüz arttırdıklarını ve şu anda 109 bin üyeye ulaştıklarını belirterek, “Bu süreç hiç kolay olmadı. Koop İş Sendikası adında bir marka yarattık. Bugün Türk ‘iş 3., ülkemizin ise en büyük 6. sendikası olmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz. Bizlere güvenip sendikamıza üye olan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Krizin yaşandığı dönemlerde bile en iyi sözleşmeyi yapmanın çabası ile çalıştık. Bu konuda Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ankara’da çeşitli görevlerde bulunan Sakaryalılar hem ülkemize hem de kentimize güç katıyor. Hep birlikte biz gönül bağıyla birbirine bağlı bir aileyiz” diye konuştu.

Kongrede delegelere üyelik ve toplu iş sözleşmelerine yönelik bilgilerde verilirken, yapılan seçimler sonrasında Şevket Ulusinan güven tazeleyerek yeniden başkan oldu. yönetim kurulunda ise Şube Sekreterliğine İsmet Kanpara, Mali Sekreterliğe Celal Çobanoğlu, Teşkilat Sekreterliği’ne Cenk Özbay, Eğitim Sekreterliği’ne Emre Çteni, yedek yönetim kuruluna Şevket Tarım

Avni Kıyar, Eylem İyidost, Ahmet Doğan, Melih Duran getirildi.

Denetim-Asil-Yedek

Denetim asil üyeliklerine, Neslihan Çakır, Feridun Şentürk, Cavit Savaş, Koray Baklacı, Ramazan Albayrak, yedek üyelikleri Ergin Cihan, Enes Deligöz, Bayram Sarı, Malik Durak, Murat Yüksel.

 Disiplin Asil-Yedek

Disiplin asil üyeliklerine; Cengiz Koç, Burçin Sönmez, Kamil Umut Güngör,

Ahmet Amasya, Musa Özdemir, yedek üyeliklere  Mesut Akbaba,

Mustafa Tedik Muzaffer Çavuş, Sinan Yılmaz, Arda Gül seçildi.