//Nurettin Eryılmaz//

Sakarya Büyükşehir Meclisi, 1 aylık aranın ardından yoğun gündemle toplandı. 61 gündem maddesinin karara bağlanacağı mecliste Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, açıklamalarda bulundu.

Eylül Meclisi'nde 'aşınızı olun' ve 'tedbiri elden bırakmayın' uyarısında bulunan Başkan Ekrem Yüce, bu işin şakası olmadığını belirterek, "Tedbiri elden bırakmamak lazım, bu bir insani görevdir, bu bir vatani görevdir, bu bir millet görevidir, bu bir devlet görevidir. Sen iyi olabilirsin, başkasını rahatsız etmeye hakkımız yok." dedi.

"BU İŞİN ŞAKASI YOK"
Başkan Yüce, Tedbirleri elden asla bırakmayalım. Çevremizde biliçsizce hareket eden kardeşlerimizi lütfen uyaralım. İnşallah hep birlikte gayret ederek biran evvel bu salgından kurtulmanın yolları sadece ve sadece kendi elimizde ve kendi tedbirlerimizde. Mesafelerimize dikkat etmek mecburiyetindeyiz. Çok yakın temasta birbirimizle sohbet etmemeye ve edenleri de uyarmaya gayret gösterelim. Bu ayıp bir şey değil. Mesafemize mutlaka ve mutlaka dikkat etmek mecburiyetindeyiz. Bu işin şakası yok." dedi.

AŞI KONUSU
Başkan Yüce, "Birde aşı konusu... Aşılamanın faydalarını burada ben anlatacak değilim. Sağlık İl Müdürlüğümüz, sağlıkçılarımız, Bakanımız ve Türkiye ve dünyadaki sağlık kuruluşları devamlı bununla ilgili anonslarını yapıyor. Lütfen bu anonslara kulak verelim. Netice itibariyle biz bunları yaparsak tedbirlerimizi almış oluruz. Elimizden gelen gayretleri yapmak mecburiyetindeyiz. Sonra da yaratandan 'yarabbi ben elimden geleni yaptım, bundan sonra sen koru yarabbi' demek gerekir. Temeli evvela sağlam kazığa bağla, sonra Allah'a tevekkül et. Onun için sağlam kazığa bağlamadan tevekkül yok. Allah'tan geldi. Çok basit bir sığınma bu, mazeret değil. Tedbiri elden bırakmamak lazım, bu bir insani görevdir, bu bir vatani görevdir, bu bir millet görevidir, bu bir devlet görevidir. Sen iyi olabilirsin, başkasını rahatsız etmeye hakkımız yok." dedi.