Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yücel Yılmaz ile birlikte İzmir’de inceleme ve temaslarla bulunan Başkan Yüce gece boyunca depremzelere destek olmak için mahallerde gezdi. Deprem ve acısını en iyi bilenlerin arasında Sakarya’nın olduğunu anımsatan Başkan Yüce, “Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yücel Yılmaz ile kardeşlerimize destek olmak için İzmir’'deyiz. Çalışmaları yakından takip ediyoruz. Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerimizden hasarın boyutları, arama kurtarma çalışmalarıyla ilgili bilgi alıyoruz” dedi.

İzmir'de Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile bir araya gelen başkan Yüce, yaşanan depremi yakından takip ettiklerini anımsattı. Yüce, “Bakanımız, Başkanımızın nezaretinde bölgede çalışıyor. Bakanımız ve başkanlarımız Sakarya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinden bilgi aldı ve teşekkür etti. 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi yaşayan bir il olarak elimizden ne geliyorsa yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

Öte yandan Sakarya Büyükşehir Belediyesi önderliğinde deprem bölgesi İzmir için Adapazarı 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda toplanan yiyecek ve yardımların bulunduğu TIR bölgeye ulaştı.