Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Mithatpaşa Mahallesi’nde bulunan Aziz Duran Parkı içinde inşa edilen ve hizmete sokulan “Sakarya Büyükşehir Belediyesi Uçak Kıraathanesi ve Restaurant’ındaki programda gazeteciler Hüseyin Cumalı, Hakan Turhan ve Zafer Tokuş gündemi değerlendirdi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi uçak montajına başladığı zaman kentte birilerinin sürekli siyaset üzerinden “ne gereği var” dediği uçağın hizmete girmesiyle birlikte büyük beğeni kazandığını anımsatan Hüseyin Cumalı, “İstemüyük demekle bu işler olmaz” dedi.

Uçak Kıraathanesi ve Restaurant’ın şu günlerde büyük ilgi gördüğünü ve herkesin sosyal medya hesaplarında Uçak kıraathanesi’nin merdivenlerinde çekilen kareleri yayınladığını belirten Cumalı, yine Millet Bahçesi’ndeki Ters Evi’nde büyük ilgi gördüğünü anımsattı. Cumalı, “Hem uçak, hem ters ev Sakarya’nın marka değerine kazandırılan eserlerdir. Burada fotoğraf çektirenler paylaşıyor. Yine her iki yapı da kente renk kattı. Bir zamanlar siyaset yapmak için özellikle de uçağı eleştirenlerin aksine halk yapılan eseri beğendi. Burada önemli olan halkın gelip uygun fiyatlarla vakit geçirebilmesidir” dedi.

Gazeteci Tokuş’un “Sırada hayvanat bahçesi ve lunapark var “sözlerini de değerlendiren Cumalı, “İl Ormanı’nda yapılacak olan hayvanat bahçesini destekliyorum. Şahsen Sirklere karşıyım ama il ormanı gibi büyük ve ferah yerlerde hayvanat bahçesiyle birlikte halkımız güzel günleri ailesiyle birlikte geçirebilir.” dedi. Bir dizi inceleme sonrasında gittiği İstanbul dönüşünde Uçak Kıraathanesi ve Restaurant’na uğrayan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ise canlı yayına aniden katıldı. Uçak ve Ters Ev projelerinin şehre ayrı bir hava kattığına vurgu yapan Başkan yüce, TÜRASAŞ gibi bir kurumun Sakarya’da olduğunu ve dolayısıyla Sakarya’ya Vagon Parkı kazandıracaklarını dile getirdi.

Yüce, “Sırada Vagon Kıraathanesi var. Sakarya, Türkiye’de vagon fabrikasının merkezi konumunda. Uçak olur da vagon olmaz mı? 2 adet vagon aldık. Şuanda iç dizaynları ile ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bir tanesini ters evin hemen yanına kuracağız. Şuanda tam yeri netleşmedi ancak şehir merkezinde bir de vagon restoran yapacağız. Trende yolculuk yapıyormuş ortamı olacak” diye konuştu. Türkiye’nin en güzel su basar ormanı olan Acarlar longozu’nun işletmesini de aldıklarını belirten Yüce, bu bölgede büyük atılım yapılacağını söyledi.

Cumalı’nın “Ekim ayı meclis toplantısında söylediniz. Kaynarca ve Acarlar Longozu bölgesinde kanalizasyon çalışmasıyla ilgili start yapında veriliyor. Neler yapacaksınız” sorusu üzerine Başkan Yüce, ilçenin ve çevresindeki kanalizasyon çalışmasına yakında başlanacağını ve Acarlar Longuzu içinde halkın kayık sefası yapacağını belirtti. Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin her bölgede yaptığı çalışmaları aktaran Başkan Yüce, halkın istemediği hiçbir işi yapmadıklarını, yapmayacaklarını, halkın hizmetinde 7/24 ve 365 gün olmaya devam edeceklerini söyledi. Hüseyin Cumalı’nın, “Büyükşehir Belediyesi’nde SASKİ çok iyi çalışıyor. Halkımızdan bize bu yönde olumlu görüşler geliyor” demesi üzerine başkan Yüce, SASKİ’nin sıkı çalıştığına vurgu yaptı.

Selam verip, kısa bir canlı yayın konuşmasından sonra Başkan Yüce programdan ayrılırken, gazeteciler Karasu’da belediyeye ait kabloların nasıl satıldığını ele aldı.