//Nurettin Eryılmaz//

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, son günlerde bazı gazetelerde projelerin bitirilmediği veya geç kaldığı ile alakalı çıkan haberlere Meclis kürsüsünden cevap verdi.

Başkan Yüce, CHP il Başkanı Ecevit Keleş'in açıklamalarını haberleştiren Sakarya Yenihaber Gazetesi'nin "Madem paran yok ihaleye neden çıktın" başlıklı haberine sert gösterdi. Başkan Yüce, "Bu şehrin sorumlu bir idaresi olarak, gece gündüz kendini bu şehir için telaf eden bir kardeşiniz olarak, gecesini gündüzüne katan bir kardeşiniz olarak bunu şiddetle şiddetle telin ediyorum." dedi.

Başkan Yüce, "Unkapanı Meydan düzenleme çalışmaları... Bir gerçeği sizlerle paylaşıyorum. Ben yaptım oldu yok artık. Ben dedim oldu yok artık. Herkes dediğinin hesabını verecek. Şimdi yazmış gazete... Sadece bu gazetede, başka gazetede yok. Bu şehrin sorumlu bir idaresi olarak, gece gündüz kendini bu şehir için telaf eden bir kardeşiniz olarak, gecesini gündüzüne katan bir kardeşiniz olarak bunu şiddetle şiddetle telin ediyorum. Gazetede yazmışlar; 'Madem paran yok ihaleye neden çıktın'... Allah allah, benim paramın hesabını sen mi yapıyorsun? Benim para hesabımı sen mi biliyorsun? Ben attığım her kuruşu planlayan bir mühendisiyim. Yılların proje adamıyım. 18 katrilyonluk yatırım yapan bir kardeşinizim. Böyle bir laf olur mu ya... Çocuk oyuncağı mı ya... Biz Sakarya Büyükşehri idare ediyoruz. Halkımızla birlikte idare ediyoruz. Biz koskoca bir Sakarya Büyükşehir'in sorumlu kişileriyiz.

Şimdi Unkapanıyla ilgili kısa bir bilgi vereyim. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Unkapanı Meydan düzenlemesi ve yer altı şadırvanı yapım işi 17.07.2020 tarihinde sözleşmesi imzalanmış olup, 04.09.2020 tarihinde teslim yapılarak inşaat faaliyetine başlamıştı. Tam 1 sene 3 gün olmuş. Yani burada bir yatırım yapıyoruz. Ya çocuk oyuncağı mı bu? İhale bedeli 5 milyon 618 küsür TL... Ve 3.770.990 TL tutarındaki kısmı hakedişe bağlanmış ve bu hak içinde yüzde 85'in ödemesi gerçekleşmiş. Madem param yokta yüzde 85'i nasıl verdik ya! Bunu bir sorun bilgi alın. Para derdimiz yok. Gelinen süreçte firma tarafından yüzde 64'lük kısmı tamamlanmış. Yaşanan fiyat artışları bahane edilerek fiyat farkı talebinde bulunmuş. Konu bana aktarıldı. Firma gelerek bana zarar ettiğini söyledi. Fiyat artışlarını bana verin dedi. Buna hukuken imkanımız olmadığını söyledim. Bunu veremeyeceğimi söyledim. Bir başka ihale daha verip telafi etmek istedi. Karşısında Ekrem Yüce var. Böyle bir şeye ben girer miyim? Ticaret yapıyorsun kar da var zarar var. Biz üzülüyoruz ama hukuken çözüm olmayan şeyi farklı yollardan aramayız. Duymayan varsa duysun. Binlerce ihale yapan bir kardeşinizim.

Firma bize işi tamamlayamayacağını belirtmiş ve işin feshi yapılmış. Ne yapacağız, yalvaracak mıyız? Kısa zamanda ihaleye çıkıyoruz. Bir haftalık bir hadise. Biz ekiplerimizi seferber ettik. Etraftaki bariyerlerden esnaf şikayetçi. Oradaki esnafımıza saygı duyuyorum. Bazı yerleri kapatmadan işlem yapamıyoruz. SEDAŞ'ın trafosunu yerin altına aldırdık. 10 gün içerisinde bariyerleri kaldırıyoruz. İnce işçiliğini ayrı bir firmaya verip sonlandıracağız." dedi.