// Adnan Turgay Özbalkan //

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin Tarihi Uzunçarşı’yı gezdiği sırada objektiflere yansıyan görüntüler ‘bu kadar da olmaz’ dedirtti. Başkan Ekrem Yüce’nin çarşıda esnaflara ‘hayırlı işler’ dediği o anlarda bisiklet ve motosiklet sürücüleri trafiğe kapalı olan Tarihi Uzunçarşı’da halkın arasında cirit attı. Yaya trafiğine açık olduğu için çocukların ellerini bırakan ailelerin büyük tepkisine neden olan o anlara ise zabıta müdahale etmedi.

Tarihi Uzunçarşı’nın trafiğe kapalı alan olduğunu ve bu nedenle çocuklarının ellerini bıraktıklarını belirten vatandaşlar, “Bizim ve çocuklarımız Uzunçarşı’da gezerken yanımızdan bisiklet ve motosiklet geçiyor. Bütün bunlar zabıtanın gözü önünde oluyor. Üstüne üstlük bir de Başkan Yüce çarşıda bulunuyor “dedi.
 
Sakarya Terziler Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı İbrahim Çokluk’un da tepki gösterdiği o anlarla ilgili esnaflar, “Biz defalarca uyarıyoruz ama bizi dinlemiyorlar. Zabıta burada önlem alsın ve motosiklet ile bisikletliler burada gezmesin. Ya da bisiklet ve motosikletlerinden inip yaya gezsinler. Burada birisine bir motosiklet çarparsa bunun hesabını kim verir” dedi. 

Öte yandan bir Pizza kuryesine Başkan İbrahim Çokluk ‘Gezme, bak zabıtalarda var’ demesi üzerine motosikletli kurye ‘Ne yapayım’ dediği o anları görenler ise ‘Bu kadar da olmaz’ diyerek tepkisini dile getirdi.