TV264'ün sevilen programı Gazeteciler Soruyor'u izleyenler dün gece son yıllarda eşine pekte rastlanmayan bir polemiğe şahit oldu. Cuma akşam 21:00'da yayınlanan ve moderatörlüğünü Gazeteci Zafer Tokuş'un yaptığı Gazeteciler Soruyor'un 2 önemli konuğu vardı.

Programın ilk bölümünde DEVA Partisi Sakarya İl Başkanı Mehmet Erdoğan kontrollü açılma ile birlikte esnaflara verilen hibe desteklerini değerlendirdi. Gazeteci Zafer Tokuş sözlerinin sonuna gelen Mehmet Erdoğan'a "Eski MHP İl Başkanı olarak MHP'nin oy kaybı yaşadığını sizde biliyorsunuz bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" diye sordu.

Erdoğan " Adayı belli olan, kararlarını kendi başına alamayan, kayıtsız şartsız AK Partiye destek veren bir partiye seçmen neden gereksinim duysun. Önümüzdeki seçimlerde iktidar hedefi olmayan bir partinin uzun süre ömrünü sürdürebileceğini sanmıyorum" dedi. 

Gazeteci Zafer Tokuş "Peki MHP'nin bu durumuna siz eski bir MHP'li olarak üzülüyor musunuz? diye sordu. 

Soruya tebessüm ederek cevap vermeye başlayan DEVA Partisi İl Başkanı Erdoğan " Ben çok uzun zamandır 2012'den beri üzülüyorum ve bu konudaki aksaklıkları tespit etmiş durumdayım. Ben il başkanıyken bizim bir iktidar hedefimiz vardı. 2023 hedeflerimiz vardı. 2023'te Ülkücü Cumhurbaşkanı, Başbakan ve ülkücü bir meclis hedefi vardı. Geldiğimiz durum ortada. Üzülmek az kalır kahroluyorum" dedi. 

Programın ikinci yarısında ise Zafer Tokuş, Hüseyin Cumalı, Hakan Turhan ve Sefa Polat'ın konuğu MHP Sakarya İl Başkanı Ahmet Ziya Akar oldu. Gazeteciler MHP'li Başkana bir önceki bölümde konuşan Mehmet Erdoğan'ın sözlerini hatırlatarak düşüncelerini almak istedi. 

İl Başkanı Akar " İşin doğrusu bende Mehmet beyin bayanlarını dinledim sizi beklerken. Onun bu sözlerine de bizlerin içi acıdı. Ben buradan açıkça söyleyeyim Mehmet Erdoğan eski bir MHP il başkanı olarak, eğer kendisini hala bir Ülkücü, bir Türk milisçisi olarak nitelendiriyorsa, lütfen riya yapmadan, dürüst, samimi bir şekilde siyasetin analizini yapabilecek bir kapasitede. MHP'nin hükümete ne katkı sağladığı, ekonomik anlamda MHP'nin yaptıklarını göz ardı etmesin. Bu anlayış Mehmet Erdoğan'ın il başkanlığı döneminde başlamış bir harekettir. Mehmet Erdoğan bunları neden görmüyor, kendi siyasi kariyer planlaması çerçevesinde Türk Milliyetçiliğinden uzak bir partinin il başkanlığını yönetiyor. Geçmişteki siyasi anlayışını terk eden bir il başkanı olan Mehmet Erdoğan'ın MHP' için üzülmesini çok samimi bulmuyorum. Eski bir MHP il başkanının geçmişte mücadele ettiği siyasi anlayışın tam ortasında olmasını ve bu duruma üzülüyorum demesi çok samimi olarak görmüyorum" dedi. 

MHP İl Başkanı Akar'ın bu konuşmasının ardından DEVA Partisi Sakarya İl Başkanı Mehmet Erdoğan program moderatörü Zafer Tokuş'a bir mesaj göndererek Akar'ın sözlerine cevap verdi. Mehmet Erdoğan " Ben değil kendileri destekliyor AKP'yi, ben aynı yerde duruyorum" dedi.

Bu mesaj sonrası Erdoğan'a cevap veren Akar " Onun mücadele ettim dediği dönemdeki siyasi anlayış zamanında, onun karşısında olduğu öyle olsun böyle olmalı dediği kararların tamamı şuanda Cumhur İttifakı'nın yapıların tamamı karşısında, siyasi anlamda demiyorum. Tabiri caizse inci tanesi gibi dizilmiş durumda. Ve bu yapılar ne hikmetse ama Ak Parti içerisinden ama içeriden Cumhur İttifakının karşısında dünden farklı bir şekilde pozisyon takınmak isteyen siyasi partileri destekler vaziyette. Mehmet Erdoğan geçmişte karşısında olduğu siyasi tavır ne ise şuan yanında olduğu siyasi tavır odur. Geçmişteki eylemleri ile bugünkü eylemlerini karşılaştırdığında ne kadar farklı olduğunu kendisi de görecek. Ben bir kez daha söylemek istiyorum kendisine üzülüyorum" dedi.