Bu kentin Sivil Toplum Kuruluşları'nın amiral gemisi olan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) medya ordusuna 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle kahvaltı verdi. Kahvaltı sonrası Başkan Akgün Altuğ çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bilgi sonrasında soru cevap kısmına geçildi. İlk sözü Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Derneği Başkanı Sezai Matur aldı ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nün geçmişini anlattı. Peki ardından ise Sakarya Gazeteciler Birliği Başkanı Zeki Aydıntepe basın mensuplarına yapmak istedikleri konutlarla ilgili konuşma yapmaya başladı.

Aydıntepe'nin konutlarla ilgili konuşması sırasında Başkan Matur, Birlik Başkanı Zeki Aydıntepe'nin sözü fazla uzattığını ve birliğin çalışmalarıyla ilgili konuşma alanının kahvaltı olmadığını söyleyince ortalık karıştı. Başkan Aydıntepe konuşmasını sürdürdüğü o anlarda bu kez devreye Matur'a muhalif gazeteciler girdi. tartışmanın an be an büyüdüğü o anlarda SATSO Başkanı Akgün Altuğ ile Meclis Başkanı Talip Kuriş arayı bulmak için hayli zor anlar yaşadı.

Olayın giderek büyüdüğü o anlarda ise "ne şiş yansın, ne kebap yansın" diyen diğer gazeteciler sus-pus yaşananları seyir etti. İki başkanın kendilerine hiç yakışmayan bu tartışması sonrası gündeme bomba gibi düştü.