Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında dün yapılan Kabine toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kötü haberi verdi ve Türkiye'de Delta varyantının ardından "Delta plus varyantı" tespit edildiğini duyurdu.

"3 İLDE DELTA PLUS TESPİT EDİLDİ"
Delta plus varyantı vakalarından birinin İstanbul'da olduğunu söyleyen Koca, "Bunlardan biri İstanbul. Ankara'da yok. Diğer iki ili söylemeyeyim" dedi. Vakaların genel sağlık durumlarının iyi olduğunu kaydeden Koca, "Ayakta takip edilen hastalar. Dolayısıyla o açıdan daha ağır geçiren kişiler değil" diye konuştu.

BAYRAMDA EK TEDBİRLER GELECEK Mİ?
Delta varyantı vakalarının görüldüğü il sayısının da 30'a ve vaka sayısının da 284'e yükseldiğini söyleyen Bakan Koca'nın açıklamaları sonrasında milyonların aklına Kurban Bayramı'nda ek tedbirlerin alınıp alınmayacağı sorusu geldi. Basın toplantısında bu soruya da yanıt veren Koca, "Şu an bayram için ekstra bir tedbir yok" dedi.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN? 
Kurban Bayramı 20 Temmuz Salı günü başlayacak, 23 Temmuz Cuma günü sona erecek. 

KURBAN BAYRAMI TATİLİ 11 GÜN OLDU MU? 
Turizm sektöründe canlanma olması için Kurban Bayramı tatilinin 11 güne uzatılması gündemde. Ancak henüz resmi bir açıklama yapılmadı.