DÜĞMEYE BASTI

Sakaryalıların uçak seyahatlerinde en çok kullandığı havalimanı olan ve özellikle servisler konusunda oldukça sıkıntının yaşandığı Sabiha Gökçen Havalimanına artık belediye otobüsleri ile gitmek mümkün olacak. Alınan bilgilere göre Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sabiha Gökçen Havalimanına belediye otobüs seferlerinin başlatılması için düğmeye bastı.

BELPAŞ BÜNYESİNDE

Otobüs seferleri Büyükşehir Belediyesinin iştiraki olan BELPAŞ bünyesinde yapılacak. Zira, Büyükşehir Belediyesinin kendi sınırları dışında bir bölgeye resmi ulaşım araçlarını göndermesi yasal olarak mümkün değil. Bundan dolayı BELPAŞ seçeneğini masaya koyan Büyükşehir Bürokratları, sorunu bu şekilde çözecek.

YENİ ŞİRKET

Çalışma kapsamında 6 adet otobüs BELPAŞ'a devredilecek. BELPAŞ ise bu otobüsleri işletmek ve yolcu taşımak için yeni bir şirket kuracak. BELPAŞ'a devredilerek Sabiha Gökçen Havalimanına yolcu taşıyacak 6 otobüs ise, Büyükşehir'in körüklü ve normal otobüs segmentlerinin bir alt kademesinde yer alan midibüslerden oluşacak. 27 yolcu kapasiteli 6 otobüs, Sakarya'nuın farklı bölgelerinden direk Sabiha Gökçen Havalimanına gidecek. Seferlerin kısa süre içerisinde başlaması planlanıyor.