3 Temmuz günü Hendek'teki Büyük Coşkunlar Havai Fişek fabrikasında meydana gelen büyük patlamada 7 işçi hayatını kaybetmiş, yüzlerce işçide yaralanmıştı. O faciadan 6 gün sonra ikinci kez havai fişek patlaması yaşandı. Bu kez de Hendek’teki fabrikada kalan patlayıcıları imha etmek üzere götüren kamyonda patlama meydan geldi. Acı olayda 3 jandarma personeli şehit oldu, 11 jandarma personeli ile 1 kamyon şoförü toplam 12 kişi yaralandı.

Üst üste yaşanan faciaların ardından sosyal medyada havai fişek kullanımının yasaklanması için çağrılar yapıldı. Çok sayıda belediye bu çağrıya kulak vererek, artık etkinliklerde havai fişeğe yer vermeyeceklerini açıkladı.

İŞTE ALINAN O HAVAİ FİŞEK KARARLARI

CHP'li belediyelerden havai fişek kararı
Sakarya'da meydana gelen havai fişek faciasının ardından CHP'li belediyeler, havai fişek kullanımını yasaklamaya başladı.

İzmir artık havai fişek gösterisi yapmayacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi etkinliklerinde havai fişek gösterilerine yer vermeme kararı aldı. Başkan Tunç Soyer, “Bizler kutlamalarımızı tüm görkemiyle sürdüreceğiz. Ancak 5 dakikalık bir gösterinin bize vereceği keyif yüzünden canlıların ölmesine, insanların zehir solumasına, havamızın, suyumuzun ve toprağımızın kirlenmesine müsaade etmeyeceğiz” dedi.

İstanbul’da bir belediye havai fişek kullanımını yasakladı
Sakarya'daki havai fişek faciasının ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, belediyenin yapacağı hiçbir etkinlikte havai fişek kullanmayacaklarını açıkladı.

Nilüfer Belediyesi hiçbir etkinliğinde havai fişek kullanılmayacak
Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Nilüfer Belediyesinin hiçbir etkinliğinde havai fişek kullanılmayacağını açıkladı.

Kaynaşlı'da havai fişek kullanımına yasaklama teklifi
Sakarya'daki havai fişek fabrikasının patlamasının ardından Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin ilçede havai fişek kullanımının yasaklanması için Belediye Meclisi’ne teklif verdiklerini açıkladı.