Gürkan maddeler halinde pandemi sürecinde meslektaşlarına seslendi. Gürkan Berberler Odasının pandemi sürecinde sınıfta kaldığını belirtirken, bu süreçten nasıl en az hasarla çıkılacağını ise maddeler halinde açıkladı. İşte o maddeler;
1-Odamızın yapı taşını oluşturan üyelerimiz ile telekonferans ortamında yapılacak bir toplantı İle odanın bünyesinde pandemi sağlık icra kurulu kurulmasına.
2-İcra Kurulunun berber esnafının salonlarının İç İşleri Bakanlığı genelgesine göre denetlenmesine.
3-Özel bir yazılım ve özel bir sağlık kuruluşu İle anlaşma sağlanarak berberlerin düzenli covid-19 testlerinin yapılıp dijital ortamda takip edilip izlenmesi.
4-Devletimizin ekonomik olarak Covid-19 ile mücadele kapsamındaki esnafımıza sağladığı kolaylıkları (kredi,hibe) programındaki yerimizin tespiti için detaylı bir çalışma hazırlanarak kriterlere uyan mevcut üyelerin bu alanlardan yararlandırması.
5-Devletimizin ekonomik olarak Covid-19 ile mücadele kapsamındaki esnafımıza sağladığı kolaylıkları (kredi,hibe) programına kriterleri uymayan üyelerimizin tespit edilerek ihtiyaçlarının odamız ve resmî kuruluşlar üzerinden giderilmesine.
6-İş yeri kişisel medikal ürünlerinin maske,dezenfektan,eldiven,tek kullanımlık ürün tedariğinin uygun şartlarda sağlanması ve durumu olmayan berberlere ücretsiz temini.
7-Çıraklarımızın çalıştığı iş yerinde sigortalı olmak kaydı İle pandemi süresince odamızın tarafından 1 yıl boyunca bir ücretle maaşa bağlanmasına.
8-Sakarya Berberler Odasının bağlı olduğu Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar odasının bünyesinde sosyal yardımlaşma platformu kurularak burdan resmi kamu kuruluşu özel ve tüzel yardımların bir çatı altında toplanarak sağlıklı bir şekilde yapılandırmasına.