HALK54.COM/Hüseyin CUMALI

KİMLER KATILDI
Sakarya Düşünce ve Dayanışma Platformu tarafından geçen hafta sonu Hatay ve Suriye gezisi düzenlendi. Sakarya Düşünce ve Dayanışma Platformu Başkanı Hasan Demir’in başkanlığında yapılan geziye Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, Pamukova Belediye Başkanı İbrahim Güven Övün, Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, Hak-iş İl Başkanı ve Hizmet-iş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Mehmet Mesut Gökdemir, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı ve Sakarya eski İl Müftüsü İhsan Açık, Sakarya Gazeteciler birliği Başkanı Zeki Aydıntepe, Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları, iş adamları katıldı.

HATAY
Sakarya Düşünce ve Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen 2 günlük gezinin ilk durağında Hatay’da tarihi mekânları gezen heyet, Unesco’nun koruma altına aldığı tarihi mekânları ziyaret etti. Bayezid-i Bestami, Habibi Neccar Camii, Ulucami ve Musa Ağacı gibi gezip görülecek mekânlarda bulunan platform üyeleri ardından İdlib Türk Kontrol bölgesinde kurulu kampı ziyaret etti. 

SURİYE
Hatay’dan Suriye’ye geçen heyet burada özellikle de çocuklarla sıcak diyalog kurdu. Suriye’de Sivil Toplum Kuruluşları ile insani derneklerini yetkilileri de görüşen heyet, Türk Silahlı Kuvvetlerinin yaptığı barış operasyonlarıyla güven ve huzur ortamına kavuşan bölgede inceleme ve temaslarda bulundu.

PANDEMİ
İki gün süren gezi düşünce anlamında güzeldi ama pandemi anlamında tam bir ihmaller zinciriydi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın defalarca uyarmasına, Bilim Kurulu’nun aylardır ‘Yapmayın’ uyarılarına rağmen Temizlik-Maske-Mesafe kurallarının ihmal edildiği 2 günlük gezi sırasında kalabalık halde gezen heyetin maskesiz olduğu gözlendi. Hatay ve Suriye’de binlerce kişiyle bir araya gelen ve maske takmayan heyet üyeleri, hiçbir şey olmamış gibi Sakarya’ya geldi.

UYARIYORUZ
Sanki bir tek koronavirüs Sakarya’da varmış gibi hareket edip Hatay ve Suriye’de maske ve sosyal mesafeye dikkat etmeden gezen heyet üyeleri Sakarya’ya geldi. Peki ama Sakarya’ya gelen heyet üyeleri Covid-19 testi oldu mu! Bilindiği gibi eskiden yurt dışından gelenler önce KYK yurtlarında 14 gün süreyle karantinaya alınıyordu. Şimdi ise 72 saat öncesinde Covid-19 testi yapılıyor. Peki bu heyetteki herkes test oldu mu! Kontrolden geçti mi!

VALİ KALDIRIM
Buradan Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım’a özellikle sesleniyoruz.Yurt dışında maskesiz gezen, sosyal mesafeye dikkat etmeyen ve aralarında belediye başkanlarının da bulunduğu bu heyete dikkat edin. Aylardır işyerlerini açamayan esnafın Pandemi nedeniyle inlediği Sakarya’da artık kimsenin yurt dışında maskesiz ve mesafe kurallarına uyamadan dolaşıp, sonra da Sakarya halkının sağlığını tehlikeye atmaya hakkı yok.