Kur'an-ı Kerim'i en güzel okuyan Beytullah Bilgiç'in 1.liği büyük sevinç yarattı.

Okulunda Hafızlık eğitimi gören 17 yaşındaki öğrencimiz seyircilerden ve jüri üyelerinden en yüksek puanları alarak Ramazan ayının İlk gecesinde Sakarya halkına büyük gurur yaşattı. Hendek ilçesinde oturan ve babası cami imam hatibi olan öğrencimizin kazandığı birincilik sonrasında Sakaryalılar duydukları mutluluğu sosyal medya hesaplarından gururla paylaştılar.

İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş öğrencimizin başarısını; "Beytullah Bilgiç evladımızı, yetiştiren anne ve  babasını, her öğrencimize gözünün nuru gibi bakan, emek sarf eden Mustafa Bulut hocamı ve ekibini yürekten kutluyorum. Rabbim  muvaffakiyet versin inşallah." sözleriyle kutladı.

TRT stüdyolarında çekilen yarışmada öğrencisinin yanında olan okul müdürü Mustafa Bulut yaşadığı mutluluğu sosyal medya hesabından uzun bir yazıyla paylaştı.

Yazısına 'Gururumuzsun evladımız. Bu birincilik bu işin zirvesi' sözleriyle başlayan okul müdürü Mustafa Bulut; "Okulumuz Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi  Fen ve Sosyal Bilimler Hafızlık Proje Okulu öğrencimiz Beytullah Bilgiç, TRT tarafından düzenlenen ve TRT1 ekranlarında yayınlanan Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nda büyük bir başarı göstererek birinci oldu.

Kalplere huşu veren, gönülleri fetheden mükemmel okuyuşu ile jüriden en yüksek puanları alarak zirvedeki yerini aldı. Çok değerli jüri üyelerimizden Osman Egi Hocamızdan 100 puan, Halil Necipoğlu Hocamızdan 100 puan, Mehmet Ali Sarı Hocamızdan 96 puan, izleyicilerden 94 puan, Toplamda 390 puanla ilk basamağa oturdu. Yarışma için bulunduğumuz Ankara da sadece okuyuşu ile değil, kimlik ve kişiliği ile herkesin takdirini kazandı. Okulumuzu ve Sakarya'yı bir çok mesleki yarışma ve faaliyetlerde başarıyla temsil eden evladımız, Sakarya merkez ve ilçelerindeki birçok caminin yanında,  Ankara Kocatepe Camii, Bursa Mihrablı Camii, Adana Sabancı Camii, Düzce Merkez Camii, Yalova Merkez Camii, Sayın Cumhur Başkanımızın da o gün Cuma namazı kılıp cemaat olduğu İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camiinde cuma namazları kıldırdı.

Ayrıca evladımız yine il dışında bu saydığımız camilerin dışında, bir çok merkezi büyük camilerde merkezi ezan, Cuma Salası okudu, imam hatiplik, müezzinlik yaptı. Aşrı şerif okudu. İlimizde yapılan bir çok programda yapmış olduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile büyük beğeni kazanarak aranan isim oldu. Kısacası okulumuzu ve Sakarya'yı başarıyla temsil edip gönüllerde taht kurdu. Beytullah evladımız, başarısın yanında asla şımarmayan, kendisini yeterli görmeyen ve devamlı çalışan, basamakları emin adımlarla çıkan, ahlakı, edebi, kimliği ve kişiliği ve örnek yaşantısı ile sadece okulumuzun, Sakarya'mızın değil,  Turkiye'mizin bir değeri oldu. Evladımızı en kalbi duygularımızla tebrik ediyorum.

Hafızlığını tamamlamak üzere olan evladımızı anlatmaya 29 harf kifayet etmiyor. O her şeyin en güzelini hak ediyor. Rabbim geleceğini parlak eylesin. Artık bu camia, Sakarya ve Türkiye her daim seni, mükemmel kimliğin, mütevazi kişiliğin, ağırbaşlı ve vakur duruşun, ahlaki yapın, ibadetlerindeki hassasiyetin, saygı ve sevgide kusur etmeyen duruşunun yanında, herkesin en kılcal damarlarına kadar nüfuz eden, o yanık, gönüllere su serpen, gönüllere huşu veren sesinle hatırlayacak. İnşaallah senden sonrakilere çok güzel bir miras ve örnek bırakıyorsun.

Artık senden sonra geleceklere bir rol model olacaksın. Allah her daim yardımcın  olsun. Tabii ki öğrencimiz bu günlere kolay gelmedi. Öğrencimize her türlü desteği veren tüm maddi manevi her türlü altyapıyı hazırlayan idareci arkadaşlarıma, öğrencimizi yetiştiren okulumuzdaki çok değerli hocalarıma,(özelde Beytullah evladımızı adeta gölge gibi takip eden Yüksel Sancak Hocama) okul dışında emeği geçen tüm hocalarıma, (Hafızlık eğitimi veren hocamıza, daha önce okuduğu ortaokul ve ilkokul yönetici ve hocalarına), özellikle böyle mükemmel bir evlat yetiştiren büyüten bu günlere getiren pırlanta insan değerli kardeşim, Babası Hasan Bilgiç hocama, muhterem annesi Sevim Bilgiç Hanımefendiye çok teşekkür ediyorum.

Öğrencimizin yetişmesinde il içi ve il dışı faaliyetlerin çok katkısı olduğundan,  bize bu izni veren Valilerimize, Kaymakamlarımıza, İl Milli Eğitim Müdürlerimize, İlçe Milli Eğitim Müdürlerimize ve diğer amirlerimize, İl içinde ve il dışında Camileri bizlere açan ve her türlü desteği veren İl ve ilçe Müftülerimize, başta SİMDER olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşlarına bizleri her daim destekleyen Değerli Basınımıza, basınımızın yönetici ve çalışanlarına (özelde Yalçın Akaltın hocama), dualarını eksik etmeyen ağzı ve gönlü dualı dostlarımıza çok teşekkür ediyorum. Ve diyoruz ki :HEP BERABER DAHA GÜZEL GÜNLERE