Ülkemizde yayınlanan gazeteleri denetleyen Basın İlan Kurumu dün yaptığı toplantıda yerel medyaya destek amaçlı bir dizi karar alırken, yayınlarında basın ahlak esaslarını ihlal ettiği belirlenen yerel gazetelere de resmi ilan kesme cezası verdi.

BİK'in ilan kesme cezası verdiği gazeteler arasında ilimizde yayınlanan bir yerel gazetede bulunuyor. O gazetede Basın Ahlak Esasları hakkındaki 129 sayılı genel kurul çevresinde ilimizde yayınlanan yerel bir gazetede iki ayrı dosyadan dolayı biri 3 diğeri de 5 gün olmak üzere toplam 8 gün resmi ilan kesme cezası verdi.

Yönetim kurulunun kararı şöyle:

Basın Ahlak Esasları Hakkında 129 sayılı Genel Kurul kararı çerçevesinde İstanbul ilinde üç, Ordu ilinde bir, Sakarya ilinde bir Gazetenin iki dosyası olmak üzere muhtelif tarihlere ait nüshaları ve internet sitelerine ilişkin dosyaların incelenmesi neticesinde Sakarya ilinde bir Gazeteye, iki ayrı dosya için 3 ve 5günlük resmi ilan ve reklam kesme müeyyidesi uygulanmasına, ayrıca Resmi İlan ve Reklamlar ile Bunları Yayınlayacak Süreli Yayınlar Yönetmeliğinin 73’üncü maddesine göre verilen ek göstergeden yararlandırılmamalarına karar verilmiştir.