Samsun merkezli başlatılan yapılanma çalışmaları ile Ankara, Bursa, Çorum, İzmir, Trabzon, Batman ve Kayseri bölgelerinde kurulan Bilirkişi Dernekleri, konfederasyon kurmak üzere Ankara’da bir araya geldi.

Bilirkişiliğin, Bilirkişilik Kanununun 24.11.2016 tarihinde Bilirkişilik Yönetmeliğinin de 03.08.2017 tarihinde yayımlanmasından sonra bilirkişilerin bir araya gelerek oluşturdukları dernekler, çalışmalarını bir adım daha ileriye taşımak için Tüm Bilirkişi Dernekleri Federasyonu’nu kurdu. Federasyonun imza töreni, Türkiye’nin dört bir yanından gelen dernek yöneticileri ile Ankara’da gerçekleşti. Federasyon, birlik ve beraberlikleri ile bilirkişilerin saygınlıklarının arttırılması, hak ve menfaatlerinin korunması, kurumsal bir statü kazanması için çalışma yürütecek.

BİLİRKİŞİ SAYISI 48 BİN

Açıklamada “Türkiye’de 15 farklı ilde bulunan Bilirkişi Bölge Kurullarında kayıtlı toplam 48 bin civarındaki bilirkişiler, Hukuk ve Ceza Mahkemelerinde, Tüketici Hakem Heyetlerinde ve Sigorta Tahkim Komisyonunda adaletin tecellisi için uzmanlık alanlarındaki görüş ve oyları doğru hüküm kurulmasında çok büyük önem taşımaktadır. Bilirkişiler, eğitimleri, mesleki bilgi ve tecrübeleri ile sahip oldukları uzmanlık alanlarında sözlü ve yazılı olarak görüş ve oylarını vermiş oldukları yemine sadık kalarak, temel ve etik ilkelerine ek olarak ahlak kuralları çerçevesinde yapmaktadır. Federasyon, Adalet Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığına bağlı Bilirkişilik Daire Başkanlıkları ile işbirliği kurarken, adaletin tecellisi için nasıl daha fazla fayda sağlayabileceklerinin arayışı içinde olacaktır” denildi.