BÜYÜK FIRSAT

Müftü Okuyar, mesajında şu ifadelere yer verdi, “Kovid-19 virüsü nedeniyle evlerimizde kaldığımız bu ramazan ayında caminin, cemaatin, teravih ve iftarların hasılı birlik ve beraberliğin kadir ve kıymetini iliklerimize kadar hissederken önümüzdeki 19 Mayıs Salı gününü Çarşambaya bağlayan gece, mübarek  Kadir Gecesine kavuşacak olmanın heyecanını yaşıyoruz.  Karşılaşılan bütün güçlüklere rağmen bizleri Kur'an-ı Kerim'in inmeye başladığı böyle mübarek bir geceye kavuşturan, ömrümüzde bir kez daha bu büyük fırsatı bizlere bahşeden Allah'a hamdolsun.

TANZİM ETME

Yüce kitabımızın Kadir Suresi'nde, bu gecenin bin aydan daha hayırlı olduğu ifade edilmektedir. Bin ay ise 80 yılı aşkın bir insan ömrüne tekabül etmektedir. Bu ise müminlere her Kadir Gecesi'nde bir ömür boyu ibadet etmiş gibi sevap kazanma imkanını ve hazzını sağladığı gibi geçen ömür sermayesini de muhasebe edip tevbe etme fırsatı vermektedir. Bu gecede kalplerimizi, azalarımızı, ailemizi ve yaşantımızı Kuran'a göre tanzim etme planlaması yapılmalıdır. Özellikle  Allah'ın bize bahşettiği sayısız nimetlerin istifadesinden mahrum kaldığımız son günlerde geçmişte elde ettiğimiz imkanların kadr-u kıymetini bilerek şükreden bir kul olmaya gayret edilmelidir. 

YENİDEN YÜCELME

Bu gece melekler ve ruh (Cebrail) Rablerinin izniyle ineceği ve tan yeri ağarıncaya kadar esenlik dolacağı için, dualar edilmeli, evlerde ailece teravih namazı kılınmalı, İslam aleminin kadrinin yeniden yücelmesi için niyazda bulunulmalı, fiili dua bağlamında da Kuran'a daha sıkı bağlanılmalıdır. Bu gece vesilesiyle ülkemizde okunan binlerce mukabelenin hatim duası Diyanet TV'de yapılacağı için bu önemli programlardan istifade edilmedir. Müftülüklerimizin sosyal medya hesaplarından yayınlanan programlar takip edilmeli, evlerimizin müsait olan bir bölümü mescit haline getirilerek itikaf sünneti bir kaç saatliğine de olsa yaşatılmalıdır. 

BOL BOL TEKRAR

Hz. Peygamberin bu günlerde sıklıkla yaptığı "Allah'ım, sen affedicisin, affı seversin, bizi de affeyle" duası bol bol tekrar edilmelidir. Bu duygular içerisinde en kısa zamanda camilerimizde buluşabilmek dileğiyle değerli Geyve  halkımızın ve tüm İslam âleminin Kadir gecesini en kalbi duygularımla tebrik eder, Ramazan Bayramı'na Kadir gecesinin esenliği ile ulaşabilmemizi Mevla'dan niyaz ederim.”