Bingöl'den Bitlis'in Tatvan ilçesine gitmek üzere dün saat 13.55'te kalkan Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait Cougar tipi helikopter ile saat 14.25'te irtibat kesildi. Bölgede İHA, CN-235 uçağı ve bir helikopter ile arama çalışmaları başlatıldı. Arama çalışmaları sonucunda helikopterin kaza kırıma uğradığı tespit edildi. Aralarında 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş'ın da bulunduğu 11 askerin şehit olduğu 2 askerin de yaralandığı bilgisi paylaşıldı.

KAHRAMANLAR İÇİN TÖREN
Askerlerimizin naaşları Elazığ'da bulunan 8. Kolordo Komutanlığı'na getirildi. 11 askerin naaşı Elazığ Havalimanı'ndan törenle Ankara'ya uğurlanırken, memleketlerine gönderilmeden önce bir arada oldukları son tören olan veda töreninde 11 şehidimiz için sırasıyla saygı duruşu, özgeçmişlerin okunması ve Kur'an tilaveti ile dua okunması programı gerçekleşti. Şehitlerimizin tek tek özgeçmişleri okunarak anmaları gerçekleştirildi.

CENAZE NAMAZINA CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA KATILACAK
Naaşlar önce devlet töreni için Ankara'ya daha sonra defnedilmek üzere memleketlerine gönderilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da başkentteki törene katılacak. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımız, Bingöl'den Tatvan'a gitmek üzere kalkan askeri helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu şehit olan askerlerimizin Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde cuma namazını müteakip kılınacak cenaze namazına iştirak edecektir." denildi.

ŞEHİTLERİMİZİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU
- Jandarma İstihbarat Kurmay Albay Şentürk Aydınyer (49)
- Kurmay Pilot Yüzbaşı Tayfun Kureş (36)
- Yüzbaşı Salih Sarıoğlu (34)
- Kurmay Pilot Yüzbaşı Gökhan Uysal
- Astsubay Kıdemli Başçavuş Mehmet Demir
- Astsubay Kıdemli Üst Çavuş Ömer Umulu (40)
- Astsubay Kıdemli Üst Çavuş Nazmi Yılmaz
- Teknisyen Kıdemli Çavuş Şükrü Karadirek (29)
- Piyade Uzman Çavuş Hakan Gül (45)
- Piyade Uzman Çavuş Tolga Demirci