// Yorum Haber Hüseyin Cumalı //

Kentte bir  kokudur gidiyor. Tekeler Mahallesi’nde başladı. O kokuyla ilgili 2 firmaya ceza kesildi. Ceza kesildi ama koku devam etti. Bir gece bütün şehir koktu. İlgili kurumlar her yere baktı ama sorunun ne olduğunu bulamadı. Kaynarca Belediye Başkanı Murat Kefli ise onca uzmanın teşhis edemediği koku için “Dağdibi bölgesindeki keresteciler sitesindeki çöplerdir” dedi.

Ve dün akşam Serdivan’dan yayıldı. Arabacıalanı Mahallesi’nden koku geldi. İlgili kurumlar baktı ama bu kokunun merkezi bulunamadı. Bir zamanlar bu tip koku olunca Adapazarı Şeker Fabrikası’ndan deniyordu. Fabrika işi düzeltti. Peki ama bu koku şimdi nereden geliyor! Sakarya Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü neden bunu araştırmıyor! Neden bu kokunun sebebi bulunmuyor!

Sosyal medya ve sokakta “Yılanlar, karıncalar yer yüzüne çıktı. Yer altından kokular da çıktı” gibi şehir efsaneleri geziyor. Sakarya Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bu konuda ciddi bir açıklama yapmaz ise böyle şehir efsaneleri daha çok çıkar.