Kaynarca Belediyesi’ne izinsiz, habersiz ve bilgisiz fatura kesilme olayıyla ilgili haber yapan gazeteci Hüseyin Cumalı’ya sosyal medya üzerinden yapılan saldırılara bir yenisi eklendi. Cumalı’nın “Biz bu kentte 1984 yılından bu yana gazetecilik yapıyoruz. Bizim çizgimizde belli, karakterimizde belli, gazeteciliğimizde bellidir” sözlerini kırmızı çember içine alan AK Parti Sakarya İl Yönetim Kurulu Üyesi Emre Tan, gazeteci Cumalı için “Kiralık kalem” yazdı.

AK Partili Tan, “Evet çizgini de karakterini de çok çok iyi biliyoruz. Ekstradan belirmene gerek yok Cumalı... Rental Pen (Kiralık Kalem)” şeklinde tweet attı. Sosyal medya üzerinden yapılan bu yorum üzerine Cumalı, “Öncelikle şunu bir kez daha belirteyim. Biz bu kentte 1984 yılından bu yana gazetecilik yapıyoruz. Bizim çizgimizde belli, karakterimizde belli, gazeteciliğimizde bellidir. Sakarya Büyükşehir ama burada herkes herkesi iyi bilir” dedi.

Cumalı, “Bu kentte kimde ne kadar ciğer var, kim kimin kayınçosu, kim kiralık, kim değil, kim kiralık malları bu kentin sokaklarında dolaştırıyor. Kim gerçek AK Partili, kim AKP’li, kim Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın menfaatsiz yanında, kim dümeninde, kim FETÖ olaylarında yalandan bağırdı, kim yüreğini karanlık o gecede ortaya koydu. Kim ne iş yapıyor, kim ihale alıyor, kim alamıyor Herkes bunları da iyi bilir” diye konuştu.

Cumalı, “Pandemi ile sarsılan Sakarya esnafı için bu güne kadar sus-pus olan, bazı AK Parti Milletvekilleri ile bazı AK Partili belediye başkanlarına muhalefetin linç kampanyalarına sessiz kalan, birilerine şirin gözükmek için bize ‘Kiralık kalem’ yazan, bunları yazdıran, sahibin sesi olan kim varsa, alayını bu kent bilir. Yani bu kentte herkes herkesi çok ama çok iyi bilir ” dedi.

Cumalı, “Sonuç itibariyle eğer bu kentte Emre Tan’ın dediği gibi kiralık kalem isem kimse merak etmesin, bu kent beni zaten dışlar. Bu kent beni içinde barındırmaz. Ama bu kentte doğruları kitabın ortasından savunduğum için birileri bana ‘kiralık kalem’ diyorsa bu kent onları da dışlar. Belki bugün iktidar oldukları için dışlamaz. Ama inanın, gün gelir bu kent adamı dışlar, Hep dışladığı gibi” diye konuştu.

Cumalı, “Kiralık kalem yakıştırmasını yapan AK Parti Sakarya Yönetim Kurulu Üyesi Emre Tan’a diyorum ki seni de, beni de, o kiralık kelimesini sana yazdıran, hatta yazdıranları da bu kent iyi tanır. Son olarak benden size kardeş tavsiyesi olsun. Hazır hepiniz klavye başına geçmiş iken, hazır günde 10 adet Cumalı twettleri atar iken ara sıra AK Partili bazı milletvekilleri ile AK Partili bazı belediye başkanlarına linç kampanyası yapan muhalefete de iki satır yazın. Bana yaptığınız atarın bari 10’da birini yapın. Ama bütün vekiller ve başkanlar için yapın ” dedi.