TÜVASAŞ'ta çalışan Kamu-Sen ve Türk Ulaşım Sen'e bağlı çalışanlara moral ve motivasyon amacıyla fabrikaya gelerek ziyarette bulunan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ve Türk Ulaşım Sen Genel Başkanı Nurullah Bayrak yapılan gezi sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci bir basın mensubunun sorduğu soru üzerine " Ben arkadaşlara TÜVASAŞ'ın taşıncağı konusu hakkında sordum böyle bir şey yok dediler. Gördük ki o kadar yatırım yapılmış. TÜVASAŞ Sakarya ile özdeşleşmiş. Burada çalışan arkadaşlarımızın babası burada çalışmış. Belki büyük babası burada çalışanlar var. Yani Sakarya'ya bir katma değer var. Sakarya'nın buraya bir emeği var. Onun için bu kadar yatırım yapılmış. İş belli bir noktaya gelmiş.

Tren üretim noktasına geldiğini hep birlikte gördük. Yarın raylarda hızlı tren ya da başka trenlerde Türk malı, Türk mühedislerinin,işçisinin, memurunun ürettiği cihazlar göreceğiz.Şimdi böyle bir şey varken ortada buradaki arkadaşlarımızın emeğini görmemezlikten gelerek alıp buradan başka yere taşımak ya da bu işi özelleştirme noktasında gayretin içerisine girmek doğru olmaz. Şimdiden söylüyorum, bu tesisin kamu anlayışıyla bu şekliyle yoluna devam etmesi yeni başarılara yeni gelişmelere imza atmasını isteriz. Onun içinde dışarıdan böyle heyecan duyan, heveslenenler varsa bu sevdadan vazgeçsinler. Bu sevda onları öldürür." dedi.

Türk Ulaşım Sen Genel Başkanı Nurullah Bayrak ise TÜVASAŞ'ın TÜLOMSAŞ ve TÜDEMSAŞ ile birleşeceği yönünde ortaya atılan iddialara değindi. Bayrak; " Üç bağlı ortaklığın birleşmesi geçen yıl 2019 yılında sayın Cumhurbaşkanımızın 100 günlük programında vardı. Fakat Milliyetçi Hareket Partisi Sivas Milletvekili Ahmet Özyürek yapmış olduğu basın açıklamasında Cumhurbaşkanına bu çağrıyı gönderdi. Son aldığımız duyumlarda üç bağlı ortaklığın sayın Cumhurbaşkanı tarafından programa dahil edilmediği duyumlarını aldık.

Üç bağlı ortaklığı aynı statü üstünde yani TÜDEMSAŞ'ın Sivas'ta, TÜLOMSAŞ'ın Eskişehir'de, TÜVASAŞ'ın da Sakarya'da kendi satatüsü üstünde devam edeceği duyumlarını aldık." dedi. Toplantı sonrasında yemek yiyen sendika üyeleri Kamu-Sen il Başkanlığı'nı da ziyaret ettikten sonra şehirden ayrıldı.