HALK54.COM/İHBAR HATTI
Ülke genelinde kuraklık olduğunu ve bunun olumsuz etkilerinden doğanın payına düşeni büyük ölçüde aldığını anıtsan çevreci vatandaşlar, “Göller, dereler, nehirler kuruyor. Sapanca Gölü’nde sular çekildi. Sakarya Nehri ise yer yer ip gibi akıyor. Hal böyle iken Sakarya Nehri üzerinde bulunan kum ocakları halen çalışıyor” dedi.

Kum ocaklarının yasal ruhsatları olduğunu anımsatan çevreciler, “Evet, ruhsatları olabilir. Ama şuan doğa zor durumda bulunuyor. Kuraklık nedeniyle sallama kepçelerle nehrin yataklarına kadar rahatlıkla inen işletmeler buradan sürekli kum alıyor. Nehrin yatağı tahribat altında bulunuyor. Bu durumu Sakarya Valiliği mutlaka incelemesi gerekiyor” diye konuştu.

Herkesin ekmeğine saygı duyduklarını belirten çevreciler, “Herkes ekmeğinin peşinde olabilir. Buna da saygılığıyız ama doğa giderse buradan ekmek yiyenlerin en azından çocukları ekmek yiyemez hale gelir. Torunları güzel bir dünyaya uyanmazlar. Dolayısıyla biz böylesine kuraklık yaşandığı ve yatakların kuruduğu bir ortamda kum alınmasının uzmanları tarafından incelenmesini Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım’dan  rica ediyoruz” dedi.