Peki ama kim ne yaptı!
 
Ahmet Akkoç Ortaokulu 7/D Sınıfı Öğrencisi Eslem Sağlam; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, evdeki odasını Türk Bayrağı'mız, Atatürk Posteri ve kendi çizdiği resimle süsleyerek, şiirini okudu.

Özel Neva Okulları 5/D Sınıfı Öğrencisi Eflin İpek Şahin; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, giydiği yöresel kıyafetiyle, müzik eşliğinde Bilecik Yöresi oyununu oynayarak, herkesin bayramını kutladı. Aynı zamanda yarın ki Ev Kutlamaları'nda da gösterisini gerçekleştirilecek.

Bahçelievler Gazi İlköğretim Okulu'nun 1/M Sınıfı Öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, evlerinde aileleri eşliğinde çektikleri, şiir, şarkı, halk oyunu ve çeşitli gösterilerden oluşan rengarenk videoları, Öğretmenleri Yasemin Şahin tarafından düzenlenerek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı.

Talat Tömekçe İlköğretim Okulu Ana Sınıfı (okul öncesi) Öğrencisi Zeynep Özpomak; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, evlerindeki perdeyi kendi elleriyle Türk Bayrağı'mızın etrafına; "100. Yıl 23 Nisan Kutlu Olsun" yazısıyla süsleyerek, şiirini okudu.
 
15 Temmuz Camili Mahallesi Osmanbey İlköğretim Okulu 3/D Sınıfı Öğrencisi Erva Kayrul; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Evini Türk Bayraklarıyla, Atatürk Posterleriyle, Kırmızı beyaz balonlarla süsleyerek, giydiği Türk Bayrağı panyesi ve elindeki Türk Bayrağı ve Atatürk Posteri ile şiirini okudu.

Yenigün Ortaokulu 5/G Sınıfı Öğrencisi, Aktör Hayrunisa Kuruoğlu; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, odasındaki tüle astığı Türk Bayrağı'mızın altında, şiirini okudu. Maaşallah. Allah nazardan korusun.

Eser İlköğretim Okulu 2/F Sınıfı Öğrencisi Ahmet Poyraz Çatalbaş; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, kendisinin bizzat çizdiği Türk Bayrakları ve Kırmızı Beyaz koltuklarla süslenmiş odasında, elindeki Türk Bayrağı ile şiirini okudu.

21 Haziran İlköğretim Okulu 3/C Sınıfı Öğrencisi Masal Gözmen; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, evinin camını Türk Bayrakları ve kendi yaptığı süslerle  süsleyerek, İstiklal Marşı'mızı okudu.

Şehit Ahmet Akyol İlköğretim Okulu'nun 230 kişiden oluşan 3. Sınıf Öğrencileri; Öğretmenleri Tezcan Yıldırım ve tüm 3. Sınıf Öğretmenlerinin nezaretinde, Halk Oyunları Öğretmenleri Yasemin Güven, Betül Koç ve İşaret Dili Hocası Hava Menteşe'nin büyük katkılarıyla birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla hazırladıkları; "İşaret Dili ve Dans Gösterileri" nden oluşan rengarenk videolarıyla klip hazırladı.

21 Haziran İlköğretim Okulu 4/A Sınıfı Öğrencisi Sema Nur Toç; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, evlerinin bahçesindeki ağaçları Türk Bayrakları ile süsleyerek, şiirini okudu.

Özel Neva Okulları 5/D Sınıfı Öğrencisi ve FOLKART'ın Yıldızlar Grubu Oyuncusu Eflin İpek Şahin; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, evinde giydiği yöresel kıyafetiyle müzik eşliğinde Sakarya Geyve Yöresi Oyununu sergileyerek, herkesin bayramını kutladı.

İstanbul Çekmeköy Sultançiftliği İlköğretim Okulu 1/C Sınıfı Öğrencisi Zeynep Duru Tanıl; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Türk Bayrakları ile süslediği evlerinin balkonunda, şarkısını söyleyerek, bayramını kutladı.