Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili, Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül, sağlıkta şiddetin önlenmesi amacıyla, parti gruplarının uzlaşması neticesinde YÖK Kanunu'na ilave edilen düzenlemenin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Bülbül, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “Bugüne kadar maruz kaldığı şiddet olaylarında hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımızı rahmetle andığımızı başta ifade etmek istiyorum. Özellikle, yaşamakta olduğumuz salgın hastalık sürecinde, canını hiçe sayarak, fedakârca hizmet eden sağlık çalışanlarımızın muhatap oldukları şiddet olayları dileriz ki son bulur. Belirtmek gerekir ki toplumsal manada bilinçlenmenin temin edilemediği bir durumda şiddetin son bulması mümkün olamayacaktır. Bu açıdan, toplumda şiddeti doğuran ve özellikle sağlıkta şiddeti doğuran nedenler üzerinde ayrıca durmak gerekmektedir” dedi.

“SAĞLIK ORDUMUZA ŞÜKRANLARIMIZLA”

“Her şeye rağmen, getirilen düzenlemeyle, umarız, mevzuatımızın caydırıcılık açısından herhangi bir eksiği kalmamış olacaktır” diyen Bülbül şunları ifade etti:

Kamu-özel ayırımı olmadan, bütün sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışan sağlık personelinin, eczacıların, diş hekimlerinin bu düzenlemenin kapsamı dâhilinde olduğunun ifade etmek istiyorum. Ben, bu vesileyle özellikle Covid-19 salgın hastalığı sürecinde canını hiçe sayarak mücadele eden başta Sağlık Bakanımıza, Sağlık Bakanlığı personelimize ve bütün Türkiye çapında bu konuda mücadele veren sağlık ordumuza tekrar şükranlarımı dile getirmek istiyorum. Bu tür düzenlemeler tabii ki onlar açısından bu özel dönemde değil, her zaman dikkate alınması gereken yapılması gereken düzenlemelerdir. Ancak bu döneminde hassasiyeti çerçevesinde onların ihtiyaç duydukları ne varsa biz de Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında onların ihtiyaç duydukları hususlarda elimizden gelen bütün çabayı sarf edeceğimizi buradan bir defa dile getirmek istiyorum.