Bahattin Tıknaz’ın özel haberi 

Sakarya’nın Sapanca İlçesi Kırkpınar Mahallesi’nde bulunan fuar alanına gelen karavancılar Sapanca Gölü kıyısında konaklıyor. Göl kıyısında milyonluk araçlarla tatil yapan karavancılar elektrik ihtiyacını bölgede bulunan elektrik panolarından alıyor. Her hangi bir elektrik sayacının bulunmadığı elektrik panosundan alınan elektrikle ısınan, yemek yapan, hatta mangal yapan karavancılar bedava elektrik kullanmasına vatandaşlar tepki gösterdi.

Milyonluk araçlarla bölgeye gelen ve elektrik parası ödemeden ısınan ve diğer ihtiyaçlarını karşılayan karavancılara tepki gösteren vatandaşlar, “Sapanca’ya milyonluk araçlarla gelip konaklıyorlar. Isınmak başta olmak üzere bütün ihtiyaçlarını elektrik panolarına taktıkları ilave kablolarla karşılıyorlar. İyi ama 70 civarındaki bu karavanlar ne kadar elektrik tüketiyor! Bu elektriklerin parası kimden çıkıyor.” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Bölgedeki elektrik panolarına süs bitkisi fuarı yapılırken sayaç bağlandığını, fuar sonrası bu sayaçların söküldüğünü belirten çevre sakinleri, “Bu elektrik parasının kimden çıktığı belli olmayan, ancak bedava elektriğin karavancılar tarafından kullanıldığı bölgede ilgililerin önlem almasını istiyoruz. Çünkü, bu bedava elektrikler faturalara “kayıp tüketim” gibi yansıtılıp parasını biz vatandaşlardan çıkartıyorlar. Bir çift sözümüzde bu karavancılara var. Milyonluk karavanlarla bölgeye gelip sayaçsız elektrik kullanmaya utanmıyorlar mı! Böyle bir tatil anlayışı olur mu?” dediler.