Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, merakla beklenen tarihi müjdeyi verdi.

Dolmabahçe Ofisi'nde kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı, Fatih Sondaj gemisinin 20 Temmuz 2020'de başladığı Tuna 1 Kuyusu sondajında 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfettiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz'de keşfedilen doğalgaz rezervinin saha arama çalışmalarına ise "Sakarya" adının verildiğini açıkladı.

Sakarya gaz sahası hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapmış olduğu açıklama şu şekilde;

"Daha önce Tuna-1 diye adlandırılan bu alanı Sakarya Gaz Sahası olarak isimlendirdiğimiz bu alanda gereken tüm test, analiz ve mühendislik çalışmaları tamamlandı.

Her arayan bulamaz ama bulanlar arayanlardır. Biz de arayacağız ve inşallah bulacağız. Sakarya Gaz Sahası'yla bismillah dedik. Allah'ın izniyle devamı da gelecek. Çünkü ‘Sakarya saf çocuğu masum Anadolu'nun, divanesi ikimiz kaldık Allah yolunun’. İnşallah burada da neticeye ulaşacağız. 

SAKARYA GAZ SAHASI NEREDE?
Tuna-1 lokasyonu Karadeniz Ereğli açıklarında yer almaktadır. Tuna-1 bölgesi Karadeniz Ereğli'nin yaklaşık 150 km açığında, Bulgaristan ve Romanya ile kara suları sınırına yakın bir bölgede. Sondaj yapılan Tuna-1, Karadeniz'deki ilk sondaj yapılan lokasyon olarak biliniyor.