Coronavirüs pandemisi süresince vatandaşlar özellikle maskeye ulaşma konusunda büyük sıkıntı yaşadı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere belediyeler ve vefa destek grupları vatandaşlara olabidiğince maske dağıtmaya çalıştı. Evlere yollanan maskeler, cep telefonlarına gelen kodlarla eczanelerden alınanlar Sakarya'da maske sorununa yeterince çözüm olmadı.

Sadece Büyükşehir 2,5 milyon maske dağıttı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi; Sakarya genelinde neredeyse her noktada maske dağıtımı gerçekleştirdi. Pazarlar, kamusal yaşam alanları, vatandaşların yoğun kullandığı sokaklar hatta muhtarlara kadar bir çok alanda maske dağıtımı yapan Sakarya Büyükşehir Belediyesi salgının çıktığı günden bu yana 2 milyon 500 binden fazla maske dağıttı.

Artık kendi üretecek

Büyükşehir Belediyesi maske teminini kolaylaştırmanın yolunu kendi maskesini kendisi üretmekte buldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce'nin girişimleri ile makina ve hammadde temininde de her hangi bir sorun yaşamayan Büyükşehir, çok kısa bir süre içerisinde her gün 60 bin maske üretebilecek tesisinde iş başı yapacak.

Kurulum işlemleri devam ediyor

Oluşturulan maske üretim tesisinde temin edilen makinaların kurulum işlemlerinin büyük ölçüde bitirildiği ve kısa süre içerisinde maske üretiminin başlayacağı belirtildi. Büykşehir maskenin yanında bu güne kadar 27 bin litreden fazla kolanya dağıtımı da gerçekleştirdi.

Medyabar